HYGGE

Danski recept za srečo ali srečen način življenja. Tako se pogosto opisuje izraz hygge. Izvor te besede je mogoče najti na Danskem in ali ste vedeli, da se ta narod uvršča med najsrečnejše na svetu? Poglejmo si torej podrobneje, kaj se skriva za to čarobno besedo. Hygge je pravzaprav okrajšava besede hyggelig, kar lahko ohlapno prevedemo kot sproščeno ali toplo vzdušje. Hygge je preprosto umetnost obdajanja s tem, kar nas osrečuje. Ne glede na to, ali gre za prijetno druženje z družino ali prijatelji, izlet v vaš najljubši kraj ali miren večer s toplim čajem, vašo najljubšo knjigo, ki jo spremlja čudovita dišeča sveča in sproščujoča glasba. Hygge je način, da se za nekaj časa ustavite, uživate v čarobnosti trenutka in živite tako imenovano počasno življenje.

 

Kako prakticirati hygge?

Želite poskusiti hygge? Imamo nekaj nasvetov, kako ustvariti to čarobno dansko vzdušje. Kaj pa, če končno peljete svojega najboljšega prijatelja, da skupaj obiščeta vašo najljubšo kavarno? Hygge je tudi sproščujoč trenutek ob poslušanju vaše najljubše glasbe. Osredotočite se tudi na okolje okoli sebe. V notranjosti se odločite za nežne barve in naravne materiale. V prvi vrsti je bistveno, da je vaš dom udoben in se drži duha minimalizma, brez preveč pohištva ali dodatkov. Vse nepotrebno preprosto mora oditi. Le tako se bo vaš dom počutil udobno, sproščeno in na polno užival tudi v najbolj običajnih trenutkih.


Eterična olja

100% naravna eterična olja so bila ustvarjena za pomiritev in ustvarjanje prijetnega vzdušja s koncentrirano močjo zelišč. Idealne so za sprostitev, masaže, kozmetiko in kopeli.

Označi

Gua Sha masažni kamen

Tradicionalna kitajska medicina že tisočletja uporablja Gua Sha za sprostitev in lajšanje bolečin. Ta alternativna naravna terapija, ki temelji na principu masaže kože, vodi k boljši prekrvavitvi, pospešuje pretok limfe in odstranjuje toksine iz telesa.

Označi
Slow Living
Bazno olje mandlja
Bazno olje mandlja

26,40 €

Na zalogi
ESSENS Gua Sha Crystal - kamen kristal

22,20 €

Na zalogi
ESSENS Gua Sha Ametyst - kamen ametist

22,20 €

Manj kot 5 kosov

Aroma difuzorji

Aromaterapija ima močne terapevtske lastnosti in jo upravičeno uvrščamo med vrste alternativne medicine, kar dobesedno pomeni »zdravljenje z vonjavami«. Pozitivno vpliva na živčni sistem in čustva, podpira imuniteto in pomaga pri zdravstvenih težavah.

Označi
Ultrazvočni aroma difuzor - črn

36,80 €

Na zalogi
Ultrazvočni aroma difuzor - bel

36,80 €

Na zalogi
ESSENS Slow Living Aroma izparilnik

18,80 €

Na zalogi

Trda mila

Trdna mila se vračajo in postajajo vse bolj priljubljena. Vsebujejo 100 % naravna eterična olja, ki odlično dišijo in pozitivno vplivajo na kožo ter jo pustijo navlaženo, mehko in prožno.

Označi
Bar soap Lavender - Trdo milo sivka

10,20 €

Na zalogi
Bar soap Rosemary - Trdo milo rožmarin

10,20 €

Na zalogi
Bar soap Orange - Trdo milo pomaranča

10,20 €

Na zalogi

Sveče

Sveče ESSENS Slow Living so ročno ulite iz posebne mešanice veganskega voska s časom gorenja do 50 ur. Prijeten vonj eteričnih olj dopolnjuje leseni stenj s prasketajočim zvočnim učinkom ognja, ki prinaša pravo sprostitev.

Označi
Slow Living sveča Daydream

39,60 €

Na zalogi
Slow Living sveča Euphoria

39,60 €

Na zalogi
Kaj prinaša hygge?
1. Boljša forma
Del počasnega življenjskega sloga vključuje bolj naravno vadbo, hkrati pa omejuje vožnjo. Velik poudarek je tudi na hrani. Navsezadnje je predhodnica izraza počasno življenje počasna hrana, nasprotje hitre hrane. Gre za vključevanje lokalne hrane in spoštovanje lokalne gastronomije.
2. Manj stresa, več časa
Ko boste razumeli, da vam v enem dnevu ni treba opraviti nešteto stvari, se boste počutili olajšano in na splošno bolj umirjeno. V resnici lahko mnoge stvari, ki vas stresajo, dejansko počakajo in ne bodo šle nikamor. Samo razporedite jih na več dni. Odleglo vam bo in dalo vam bo veliko več časa zase.
3. Močnejši odnosi
Upočasnitev in odklop od vrveža sveta okoli sebe, vključno z družbenimi omrežji, pomeni, da se boste popolnoma osredotočili na svoje ljubljene, kar bo nedvomno koristilo vašim odnosom.
4. Srečnejše življenje
Sčasoma boste ugotovili, da se počutite bolj sproščeno in na splošno srečnejši. Ne pozabite, da ne gre za popolno ustavitev. Počasno življenje pomeni, da pritisnete na zavore dovolj dolgo, da začnete videti in ceniti svet okoli sebe.

Hygge in aromaterapija

Koncept hygge nedvomno vključuje sveče ali eterična olja. Zanašajte se na naravne voske in naravna eterična olja, ki so idealna za sprostitev telesa in duha. Poskusite ustvariti prostor v svojem domu samo za vas, kamor postavite kup sveč, aroma izparilnik, puhasto odejo in nekaj blazin. Ta topel in pomirjujoč občutek je vsakič, ko se namestiš v ta kot, in to je tisto, kar je hygge.

 

Slow Living

Linija ESSENS Slow Living je bila ustvarjena zato, da lahko tudi vi občutite čarovnijo aromaterapije in živite po principih hygge. Ime Slow Living ni izbrano po naključju. Gre za svetovni fenomen, ki sovpada tudi z načeli danskega hyggeja. Počasno življenje je reakcija na današnji potrošniški in hiter način življenja ter poskus vrnitve v tempo življenja, ki je spoštljiv do našega planeta. Cilj počasnega življenja, kot že ime pove, je upočasniti, se sprostiti in uživati v sedanjosti. Linija ESSENS Slow Living ne vključuje le eteričnih olj, ampak tudi aromatične svetilke, trda mila in sveče iz sojinega voska z zvočnim učinkom prasketajočega ognja.

Linija Slow Living vam bo ogrela dušo in vam pomagala uživati v miru in čarobnosti sedanjega trenutka. Osnovna vizija je bila pripraviti izdelke, ki bodo čim bolj zmanjšali motnje našega živahnega življenja ter pripomogli k krepitvi ravnovesja in harmonije telesa. To v zameno na koncu vodi do izboljšanja splošnega stanja vašega telesa, duše in uma.

100% naravna eterična olja so bila ustvarjena za pomiritev in ustvarjanje prijetnega vzdušja s koncentrirano močjo zelišč. Idealne so za sprostitev, masaže, kozmetiko in kopeli. Imajo pomembno vlogo v aromaterapiji, ki jo upravičeno uvrščamo med vrsto alternativne medicine in dobesedno pomeni »zdravljenje z vonjem«.

Eterična olja so visoko koncentrirane, hlapne aromatične snovi, ki se pridobivajo iz različnih delov rastlin. Najdemo jih v listih, koreninah, cvetovih, semenih in lubju. Rastlinam dajejo dišavo, jih ščitijo pred nevarnostmi, pomagajo jim celo pri opraševanju in so zelo bogate z različnimi učinkovinami in zdravilnimi snovmi.

 
 

Učinki aromaterapije

Aromaterapija ima močne terapevtske lastnosti in jo upravičeno uvrščamo med vrste alternativne medicine, kar dobesedno pomeni »zdravljenje z vonjavami«. Aromaterapija pozitivno vpliva na naš živčni sistem in čustva, podpira imuniteto in pomaga pri zdravstvenih težavah. Posamezna eterična olja služijo za izboljšanje splošnega stanja telesa in duše, vendar imajo različne terapevtske učinke. Z uporabo pravega eteričnega olja je mogoče doseči lajšanje vrste težav.

Sveče Slow Living vsebujejo samo naravne veganske sestavine, na čelu s sojinim voskom, dopolnjenim s certificiranim palmovim voskom iz nasadov, vzgojenih samo za ta namen. Ta posebna mešanica voska gori čistejše in počasneje, kar znatno podaljša čas gorenja do 50 ur. Dišavno komponento zagotavljajo naravna eterična olja v takšnem razmerju, da je nastali vonj prijeten in ne draži. Leseni stenj omogoča optimalno sproščanje prijetne arome v zrak in ustvarja sproščujoče vzdušje zaradi zvočnega učinka prasketajočega ognja.

 
 

Kako uporabljati eterična olja?

Eterična olja lahko olajšajo tegobe, kot so slabost, bolečine v telesu, stres, glavoboli ali težave v menopavzi. Aromaterapija zagotavlja tudi lajšanje stresa ter spodbuja in krepi imuniteto.

Če se podajate na potovanje z aromaterapijo, je vredno vedeti, kako eterična olja uporabiti za najboljši učinek. Aromaterapijo lahko izvajamo na več načinov, vključno z naslednjimi:

 

Inhalacija: Majhne količine olj lahko kapnete v aromatske izparilnike in razpršilnike. Uživali boste v vonju vašega doma in ustvarili prijetno razpoloženje v skladu s specifikacijami vsakega posameznega olja. Primerno za izparilnike in razpršilnike eteričnih olj ali na vzglavnikih pred spanjem.

Masaža: Z vmasiranjem olj v kožo boste dosegli prijeten občutek sprostitve, zahvaljujoč prednostim specifičnih olj pa lahko v celoti uživate v moči teh 100% naravnih olj. Primerna je za masažo stopal, sprostitev območja vratu in mišic, vmasiranje v templje ali pa se lahko uporablja s povojem s stiskanjem.

Kozmetika: Olje zmešajte s svojo najljubšo kremo za kožo ali telo (zadostuje 1-2 kapljici, vendar priporočamo, da najprej preizkusite na manjšem vzorcu).

Kopel: Dodajte 3-5 kapljic v kopel ali jo razpršite na steno tuša in uživajte v aromi, ki jo ustvarja vodna para.

 

Kako skrbeti za sveče ESSENS Slow Living?

Da bo končni učinek goreče sveče z lesenim stenjem popoln, ji posvetite posebno pozornost. Leseni stenj mora biti vedno prižgan od spodaj, kjer se stenj dotika voska. Pomembno je, da sveča gori dovolj dolgo, da stopljeni vosek tvori enakomeren nivo, ki doseže robove stekla. V nasprotnem primeru se bo v sveči oblikoval tunelski učinek, ostanek voska na straneh kozarca. Ta ostanek bi se lahko stopil, poplavil goreči stenj in ga ugasnil. Ko upihnete svečo, pustite, da se vosek popolnoma ohladi, nato pa odstranite vse koščke zažganega lesa iz lesenega stenja, pri čemer pazite, da v sveči ni nobenih ostankov. Če je stenj prekratek, vam ni treba skrbeti. Neenakomerno poravnan stenj lahko povzroči spontano gašenje ali tlenje.

 
To je popolnoma pravilno, naša olja so enovrstna, nemešana ali razredčena z ničemer. So 100% čisti in 100% naravni ekstrakt.
Grčija, Španija, Brazilija. Iz Brazilije je na primer pomarančno olje, iz Španije timijan, evkaliptus, sivka, meta in limona, iz Grčije pa limonina trava in rožmarin.
Vsa naša olja dobimo s parno destilacijo iz rastlinskega materiala (korenine, stebla, semena, plod ali cvetovi).
Zagotavljamo vam, da rastline nežno gojimo in jih tudi nežno obdelujemo. Oznake BIO / ORGANSKO ne moremo uporabiti, ker niso na voljo vsi razpoložljivi certifikati iz vseh faz proizvodnje in predelave, vendar je pomembno vedeti, da čeprav je oznaka BIO / ORGANSKO zelo trendna težava, niso vsa podjetja, ki uporabljajo oznako, zmožna dokazati organsko kakovost. Z našega vidika ta oznaka tako postane trženjski slogan. Spoštovanje narave in skrb med obdelavo sta najpomembnejša vprašanja. Za nas je samoumevno, da ne uporabljamo nobenih kemikalij.
Da, na trgu lahko najdemo različne kvalitete eteričnih olj, od najcenejših do najdražjih. Naša olja so vrhunske kakovosti in izpolnjujejo vse stroge proizvodne standarde.
Na trgu eterična olja glede na kakovost pogosto razvrstimo v 4 skupine:
1. Cvetne vode - nizke kakovosti, pogosto sintetične, najpogostejše na trgu.
2. Razred C - kakovost parfumov - običajno z dodatkom kemikalij, ki jih zelo pogosto najdemo na trgu
3. Razred B - naravna kakovost - vsebuje naravna in certificirana olja, vendar običajno razredčena, na manjšem trgu
4. Razred A - terapevtska kakovost - čisto, neokrnjeno in nerazredčeno olje, varno tudi za interno uporabo, eno najredkejših na trgu
Eterična olja ESSENS ustrezajo zahtevam indeksa kakovosti A.
Eterična olja ne smejo biti izpostavljena neposredni svetlobi, zato jih je treba zaščititi.
V našem primeru smo izbrali steklenice v zeleni barvi. Steklo je odporno na temperaturne spremembe, ohranja osnovne parametre shranjenega in toniranega stekla (zeleno ali rjavo) preprečuje prodiranje UV sevanja. Embalaža eteričnih olj v celoti izpolnjuje zahteve za zadostno skladiščenje.
Da, če so mu dalj časa izpostavljena, pride do oksidacije. Vendar se olje ne uniči v nekaj urah, ampak v dneh do tednih. Zato nepravilno zaprta steklenica ne sme ogroziti kakovosti olja.
Ja, to je res. Več kot je toplote, slabše je za olje. Segrevanje olja zmanjša njegove terapevtske lastnosti.
Če v difuzer, primern za čajno svečo, damo zadostno količino vode in le nekaj kapljic olja, pomeni, da jo razredčimo dovolj, da se ne zažge, potem lahko uživamo v prijetnem vonju, ki se sprosti s segrevanjem. Goreč plamen sveče vzbuja tudi prijetne sproščujoče občutke. Enako velja za uporabo v kadi ali prhi. Le nekaj kapljic in ne pretiravajte s temperaturo vode, da se eterična olja, ne uničijo.
Da, najlažji način je, da nekaj kapljic podrgnemo v dlani, jih ogrejemo, položimo na obraz in globoko vdihnemo. Priporočljivi so tudi difuzorji, ki delujejo na principu hladne pare.
To je olje, ki se uporablja za redčenje eteričnih olj, na primer mandljevo ali jojobino olje, torej naravno olje, ki s svojo aromo ne preglasi arome eteričnega olja, ampak ga razredči na zaželen način. ESSENS nosilno olje bi moralo biti na trgu na voljo do konca leta.
Na splošno je treba vse, kar zaužijemo, registrirati kot prehransko dopolnilo ali hrano. Naša olja so certificirana kot kozmetika, ker jih najpogosteje uporabljamo zunaj ali so del aromaterapije. Tu ima veliko vlogo zdrav razum. Če imate izdelek, ki ne vsebuje nobenih kemikalij in dodatkov, ampak je zgolj izvleček zelišč ali sadja, se ga ni treba bati, če ga uporabljate v majhnih količinah in bi ga lahko zaužili. Vendar bi morali biti vsi previdni, ni priporočljivo zaužiti vsakega olja. Verjetno vam ni treba skrbeti za citrusovo olje ali timijan, vendar ne priporočamo uživanja drugih vrst olj.
Olja imajo dolgo življenjsko dobo in so označena s piktogramom PAO 6 M. To pomeni, da jih je treba uporabiti v 6 mesecih po odprtju.
Nekaj kapljic olja v vodnem razpršilcu, ki ga nato lahko razpršite neposredno na telo ali oblačila. Priporočljivo je tudi, da v prostoru, ki ga želite zaščititi pred žuželkami, uporabite difuzor.
Vsekakor lahko priporočimo metino olje. Kapnite nekaj kapljic v dlani, segrejte z drgnjenjem in nežno vmasirajte v teme.
Rožmarin je najboljši način za izboljšanje koncentracije in res je bilo preizkušeno in dokazano, da spodbuja čute in poveča koncentracijo med študijem ali kakšno naporno miselno dejavnostjo.
Ne priporočamo nanašanja na sluznice ali občutljiva področja ali oči.
V teh primerih priporočamo previdnost, po možnosti v posvetovanju z zdravnikom, ki ima izkušnje z uporabo eteričnih olj.
Da, lahko, vendar priporočamo redčenje olj.
Da, na žalost je to mogoče tudi za vse, ki so bolj občutljivi. Če se to zgodi, prenehajte uporabljati olje in na obolelo mesto nanesite nosilno olje ali katero koli drugo standardno olje, maslo ali celo mast. Olja s kože ne spirajte z vodo, saj se lahko draženje poslabša.
"""Vsebnost kafre v izdelku Eucassens ne presega 0,25% volumna.
Ta količina je tako nizka, da ne bi smela negativno vplivati na zdravje otroka, če ne pride do neposrednega nanosa na sluznico nazofarinksa (tj. vbrizgavanja zdravila v nos ali usta).
Vdihavanje aerosolov iz zraka pa zelo pozitivno vpliva na sproščanje dihalnih poti tudi pri otrocih."""
Eterična olja
Gua Sha masažni kamen
Slow Living
Bazno olje mandlja
Bazno olje mandlja

26,40 €

Na zalogi
ESSENS Gua Sha Crystal - kamen kristal

22,20 €

Na zalogi
ESSENS Gua Sha Ametyst - kamen ametist

22,20 €

Manj kot 5 kosov
Aroma difuzorji
Ultrazvočni aroma difuzor - črn

36,80 €

Na zalogi
Ultrazvočni aroma difuzor - bel

36,80 €

Na zalogi
ESSENS Slow Living Aroma izparilnik

18,80 €

Na zalogi
Trda mila
Bar soap Lavender - Trdo milo sivka

10,20 €

Na zalogi
Bar soap Rosemary - Trdo milo rožmarin

10,20 €

Na zalogi
Bar soap Orange - Trdo milo pomaranča

10,20 €

Na zalogi
Sveče
Slow Living sveča Daydream

39,60 €

Na zalogi
Slow Living sveča Euphoria

39,60 €

Na zalogi
BELEN
ID: 940129812
20.06.2022, 20:03

El difusor ultrasónico es una de las mejores cosas para hacer aromaterapia con los aceites esenciales. Lo recomiendo al 100% tanto para adultos como para niños y mascotas del hogar.

Jana
ID: 10002022
15.04.2022, 09:20

Slow Living je láska - oblíbila jsem si všechny výrobky. Často využívám jako dárky - krásné balení a top kvalita.

ESSENS HYGGE


STE PREIZKUSILI ESSENS HYGGE? DELITE SVOJE IZKUŠNJE Z NAMI IN DRUGIMI ČLANI ESSENS KLUBA.

Ni namenjeno za vnašanje tehničnih vprašanj. Če imate kakršna koli vprašanja o izdelku, se obrnite na sponzorja ali domačo podružnico. Hvala za razumevanje.
Strinjam se z objavo mojih povratnih informacij*:SPLOŠNI POGOJI IN PRAVILA ZASEBNOSTI IN PIŠKOTKOV

Na tem spletnem mestu se uporabljajo piškotki, ki zagotavljajo učinkovito uporabniško izkušnjo in olajšajo brskanje po teh straneh.

Več o piškotkih
Sprejmi vse

Nujni piškotki

Nujni piškotki zagotavljajo osnovne funkcije spletnega mesta, kot sta navigacija po straneh in dostop do varnih delov spletnega mesta. Brez teh piškotkov spletna mesta ne morejo pravilno delovati.


Analitični piškotki

Analitični piškotki se uporabljajo za beleženje prometa na spletnem mestu, da lahko upravljavec bolje razume obnašanje obiskovalcev.


Marketinški piškotki

Marketinški piškotki spremljajo aktivnost uporabnikov na spletnih mestih. Namen je prikaz relevantnega in zanimivega oglaševanja, prilagojenega obiskovalcu, in s tem učinkovitejše oglaševanje operaterjev in tretjih oglaševalcev.


Potrdi moje izbire