Znanstveni odbor ESSENS sestavljajo vodilni češki strokovnjaki, tehnologi in znanstveniki s področja biotehnologije, farmacije in živilske industrije. V sodelovanju z akademiki sodelujejo pri različnih kliničnih študijah in aktivno sodelujejo pri raziskavah in razvoju. S preučevanjem rezultatov, pridobljenih z osebnimi ali svetovnimi raziskovalnimi programi, skupaj razvijajo izdelke ESSENS, katerih učinkovitost in kakovost sta večkrat višja od podobnih izdelkov na trgu.

RNDr. Petr Ryšávka


Študija genetike in molekularne biologije na Univerzi Masaryk v Brnu je postala njegova življenjska ljubezen. Po sodelovanju pri izdelavi in razvoju bakterijskih cepiv ali pri uporabi mikrobnih lizatov za podporo imunskega sistema, je odkril edinstven probiotik biofilma, ki ga je patentiral. Ljubezen do laboratorijev in mikroskopov je bila uspešno vzpostavljena in tako se je začelo tesno sodelovanje s številnimi vodilnimi univerzitetnimi delovnimi mesti, pravtako se je aktivno vključil v mednarodne klinične raziskave. Kot priznani strokovnjak je pogost gost na farmacevtskih in medicinskih kongresih, kjer predava na temo vpliva črevesne mikroflore na zdravje ljudi.

PharmDr. Milan Krajíček


Ni vsakdo tako srečen, da bi njegovhobi postal delo. Prav gotovo pa to velja za Milana Krajíčeka. Diplomiral je na Charlesovi univerzi v Hradec Královéju, kjer je začel svojo znanstveno kariero s študentskimi znanstvenimi raziskavami. Že na Oddelku za farmacevtsko tehnologijo se je specializiral na področju farmacevtskih oblik s katerimi se ukvarja še danes. Zagotavljanje novih in obetavnih snovi bolnikom ni mogoče opraviti brez kliničnega testiranja, zato sodeluje z večimi delovnimi mesti v Češki in Mednarodni skupnosti. Poleg tega so vsa njegova odkritja objavljena v strokovnih mednarodnih revijah, pravtako sodeluje na farmacevtskih in medicinskih kongresih.

Ing. Jiří Štěpánek


Avtomatizirani sistemi za nadzor procesov v inženirstvu na Rudarski univerzi - Tehnična univerza v Ostravi so vnaprej določili njegovo usodo kot tehniškega inženirja. Sreča in naključje sta stala na njegovi strani, ko je vstopil na mesto tehnologa v prehrambeni industriji. Pomembno je bilo ne le njegovo popolno poznavanje tehnoloških procesov, temveč tudi poznavanje zapletenih receptov in stalna lakota po izobraževanju, poglobljena s strokovnimi mednarodnimi seminarji in pripravništmi. Njegove trenutne dejavnosti so združene s poslovnimi, razvojnimi in predvsem priljubljenim področjem - tehnološko proizvodnjo.

Ing. Anna Kołorzová


Po diplomiranju na Univerzi za kemijsko tehnologijo v Pragi, Fakulteti za živilsko in biokemijsko tehnologijo, s specializacijo na tehnologiji mleka in maščob, se je pridružila industriji mlečnih izdelkov, kjer je imela veliko različnih poklicnih položajev, vendar sta njena vztrajnost in vodstvene sposobnosti botrovale temu, da je ostala na vodilnem položaju. Iz lastnih izkušenj, da so najboljše stvari na Zemlji oblikovane od narave, je to postal njen »moto« in s tem trdnim prepričanjem je zapustila uspešno podjetje in bila je bila pripravljena na nove izkušnje. Razvoj in tehnologija obdelave govejega kolostruma sta postala njeno priljubljeno področje.