ESSENS Keto je učinkovit in hiter način, da se znebite odvečne maščobe. ESSENS Keto beljakovinska dieta je redukcijski sistem, ki vam omogoča hitro, učinkovito in trajno zmanjšanje telesne teže, zagotavljanje zaščite mišičnega tkiva in oskrbo telesa z vsemi potrebnimi snovmi. Hkrati ima odličen okus.
TEŽA ZMANJŠANJE
ZDRAVA DIETA
OKUSNI RECEPTI

Keto dieta ali beljakovinska dieta je splošno ime za učinkovito metodo za zmanjšanje maščobnega tkiva, ki je bila prvotno razvita za klinično uporabo. Kaj je beljakovinska dieta, kakšna so njena osnovna načela in navodila, preberite spodaj. Kako deluje ketoza, čemu slediti in čemu se izogibati. Kakšne so možne kontraindikacije in stranski učinki.

 

Zgodovina

Njena zgodba sega v ZDA v prvi polovici 20. stoletja, kjer sta se prehrana in debelost prvič pojavili kot pomembnejši medicinski fenomen v povezavi z naraščajočo stopnjo povojne družbe in ravni blaginje. Čeprav debelost takrat še ni bila dojeta kot družbeni ali civilizacijski problem, kot je danes, so debeli bolniki povzročali praktičen problem. V mnogih primerih zaradi prevelikega volumna maščobe v telesu ni bilo mogoče nadaljevati z operacijo pri hudo debelih bolnikih.
Ti bolniki so bili priklenjeni na posteljo, zato se niso mogli ukvarjati s telesno dejavnostjo za zmanjševanje maščobnega tkiva, zato so iskali cenovno ugoden način, da bi s spremembo prehrane dosegli občutno zmanjšanje maščobnega tkiva.

Z drugega zornega kota dr. Russell Morse Wilder, ki je preučeval učinke sprememb prehrane in insulina pri bolnikih s sladkorno boleznijo. Dr. Wilder je bil verjetno prvi, ki je prvič uporabil ketogeno ali beljakovinsko dieto v terapevtske namene.

Vendar menimo tudi prof. George L. Blackburn (1936 - 2017), ki je podrobno in dolgo časa preučeval proces izgorevanja maščob v človeškem telesu.
Dr. Blackburn je stanje v telesu poimenoval ketoza, pri kateri telo gori predvsem zalog maščobnega tkiva in mišična masa se ohranja. Opisal je, kako povzročiti ketozo tako, da zmanjšamo zunanji vnos ogljikovih hidratov in maščob v prehrani na minimum in hkrati povečamo vnos beljakovin. S izgorevanjem maščobnega tkiva nastajajo tako imenovana ketonska telesa. Ta ketonska telesa nadomestijo prehranske ogljikove hidrate in tako postanejo telesni primarni vir energije. Raziskava prof. Blackburn predstavlja znanstveno podlago, na kateri je zgrajen koncept beljakovinske diete.

 

Kaj je ketoza

Ketoza je naravno stanje, ki se pojavi v telesu, ko se vnos ogljikovih hidratov in maščob zmanjša, hkrati pa se poveča vnos beljakovin. V telesu se začnejo tvoriti tako imenovana ketonska telesa, ki so posledica razpada maščobnega tkiva. Ta ketonska telesa nadomeščajo prvotne ogljikove hidrate (ki so bili v obliki glukoze, glavnega vira energije organizma) kot vir energije. Vaše telo bo začelo kuriti shranjene maščobe prednostno, teža pa se bo zmanjšala na račun maščobnega tkiva in ne mišične mase.

Organizem preide v stanje ketoze približno 2-3 dni po sprožitvi ustreznih razmer.

Pri ketozi se ne izgoreva le vidna podkožna maščoba, ampak tudi veliko nevarnejša notranja ali visceralna maščoba, ki ovije notranje organe in tako onemogoča njihovo naravno delovanje. Ketoza blagodejno vpliva na telo tudi tako, da znižuje raven »slabega« LDL holesterola in zvišuje raven »koristnega« HDL holesterola. V telesu v ketozi se zmanjša proizvodnja inzulina kot hormona za razgradnjo maščob, hkrati pa se poveča občutljivost telesa za ta hormon, kar pomaga pri preprečevanju ali zdravljenju sladkorne bolezni.

Študije so pokazale, da ketozo zaradi naštetega ne spremljata občutek lakote in hrepenenje po sladkorju, ampak nasprotno občutek dobrega razpoloženja in naval energije, o čemer govorijo tudi nekateri viri.

Ketoza se je izkazala za povsem naravno in varno stanje za zdrav organizem.

 

Ne zamenjujte ketoze in ketoacidoze

Pri površnem preučevanju ketoze, predvsem v nestrokovnih virih, boste pogosto naleteli na opis ketoze kot nevarnega stanja, ki ogroža telo. Vendar pa je skoraj zagotovo zmeda med besedama ketoza in ketoacidoza. Ketoacidoza je stanje telesa, ki se pojavi pri ljudeh z nezadostno proizvodnjo hormona inzulina ali s povečano insulinsko rezistenco (t.j. pri diabetikih). Raven ketonskih teles pri teh ljudeh presega mejo, kar je za osebo zelo nevarno.

 

Zmanjšanje tveganja za jo-jo učinek

Pri običajnih redukcijskih dietah obstaja veliko tveganje, da telo shujša, a velik del te izgube nastane na račun mišičnega tkiva. Po končani dieti in vrnitvi k običajni prehrani se telo s težavo spopada z novim prilivom energije, ki jo začne ponovno skladiščiti, obstaja pa precejšnje tveganje za tako imenovani jo-jo učinek.

Glavna prednost beljakovinske diete je dejstvo, da se znatno zmanjša tveganje za kasnejši jo-jo učinek.

 

ESSENS Keto koraki

V paketih ESSENS Keto boste prejeli vse, kar potrebujete za uspešno beljakovinsko dieto. Vsi izdelki ESSENS Keto imajo zmanjšano vsebnost sladkorja in visoko vsebnost beljakovin. S kombinacijo izdelkov ESSENS Keto se v telesu začne ketoza.

Telo preneha kuriti ogljikove hidrate in "preklopi" na način kurjenja maščob. Zaradi dejstva, da je tudi normalna poraba energije telesa precejšnja, bo tudi maščoba, shranjena v telesu, hitro izginila in bo telo občutno shujšalo.
Med ESSENS Keto telo kuri druge dolgotrajno shranjene snovi, vključno s strupenimi, kar vodi do naravnega razstrupljanja telesa.
Uravnotežena sestava izdelkov ESSENS Keto zagotavlja hiter potek, optimalna vsebnost beljakovin pa zagotavlja, da izgubite le odvečno maščobo.
Del sestave izdelkov ESSENS Keto je uravnoteženo razmerje vitaminov, mineralov in elementov v sledovih, potrebnih za pravilno delovanje telesa.
Ni vam treba šteti kalorij ali spremljati razmerij hranilnih snovi, mi smo to naredili za vas. Brez lakote in brez skrbi, kaj jesti naslednje.
Keto dieta ESSENS je razdeljena na 3 zaporedne faze, zahvaljujoč katerih ne boste le izgubili odvečne maščobe, ampak boste tudi ohranili svojo standardno težo.

Vse kar morate storiti je, da upoštevate osnovna pravila ESSENS Keto.

 

Osnovna pravila ESSENS Keto

REŽIM PITJA
Vsaj 2,5-3 litre vode ali nesladkane tekočine na dan. Kava, črni ali zeleni čaj je dovoljen do največ 4 skodelic na dan. Dovoljena je samo črna kava brez mleka in sladkorja. Ustrezen vnos tekočine zagotavlja odstranitev vseh neželenih snovi, ki nastanejo pri hujšanju v telesu.
Nasvet: Če ste eden tistih, ki imate težave s spremljanjem tekočin, si zjutraj pripravite 2 x 1,5-litrsko plastenko vode in obe plastenki naj bosta prazni do konca dneva.

JEJTE ZELENJAVO
Zaužijte vsaj 300 - 500 g izbrane "dovoljene" zelenjave, največ 1.000 g na dan. Dovoljena zelenjava je drugačna za vsako fazo ESSENS Keto. Podroben seznam dovoljene zelenjave najdete spodaj v poglavjih, ki podrobno opisujejo vsako fazo. Zelenjavo lahko uživamo kot prilogo k beljakovinskim obrokom ali med obroki.
Opomba: Obroki, pripravljeni iz dovoljene zelenjave, se uživajo PORED porcij ESSENS Keto, ne NAMESTO NJIH!

NAJ OBROKE REDNE
Interval med beljakovinskimi obroki naj bo približno 3 ure. Prvi dnevni obrok v pol ure po prebujanju, zadnji pa največ 2 do 3 ure pred spanjem.
Primer: Vstanete ob 7.00 - prvi obrok (zajtrk) naj bo ob 7.30, naslednji obrok (malica) ob 10.30, sledi kosilo ob 13.30 in nato malica ob 16.00: 30 sledi večerja ob 19.30.

 

Čemu se je treba izogibati med ESSENS Keto

Ne pozabite, da je keto dieta izjemno občutljiva na ogljikove hidrate in se jim je treba v kakršni koli obliki izogibati. Na primer, en kos kruha lahko vsebuje 15 - 20 g ogljikovih hidratov, kar bi za nekaj dni ustavilo keto dieto in to bi bilo škoda. Nato bi potrebovali 2-3 izgubljene dni, da bi začeli znova.

Ne pozabite, da so sicer »zdravi« ogljikovi hidrati in škrob med dieto prepovedani. Sploh ne uživajte sladkih pijač ali sokov. Izogibajte se sladkarijam, čipsu ali slanim dobrotam. Prepovedano je uživanje medu, sadja in mlečnih izdelkov.

Med dieto ne uživajte niti omejenih količin alkohola. Nekatere zelenjave so v nekaterih fazah znižanja tudi prepovedane. Prepovedane so tudi priloge, vključno z rižem in krompirjem.

Vendar ne skrbite, vse omejitve veljajo le v obdobju redukcije, po koncu diete v okviru normalne racionalne prehrane se boste k večini vrnili v razumni količini.

 

Telesna aktivnost med ESSENS Keto

Beljakovinska dieta je primerna za ljudi z omejeno telesno aktivnostjo in nešportnike.

Športna aktivnost v prvih dveh fazah diete ni potrebna. Postopoma se uvaja šele v zadnji tretji fazi keto diete in se po zmanjšanju nadaljuje v normalnem življenju.

Zato v prvih dveh fazah ESSENS Keto ne načrtujte novih športnih aktivnosti. Če pa ste bili pred dieto vajeni telesne aktivnosti, jo lahko obdržite, vendar pričakujte, da se bo vaša zmogljivost zaradi omejenega energijskega vnosa zmanjšala za približno 40 %. Zato načrtujte telesno dejavnost s to omejitvijo v mislih. Uspešnost se vam bo vrnila takoj, ko boste po koncu te diete prešli na običajno racionalno prehrano.

 

Ali je ketoza varna?

Da, za zdrav organizem je kratkotrajna ketoza, ki jo povzroči zmanjšanje za obdobje približno 12 tednov, popolnoma varna. Nasprotno, zmanjšanje deleža maščobe v telesu prinaša zdravstvene koristi telesu.

Upoštevati je treba, da so debelost in prekomerna telesna teža dejavnik tveganja za veliko število bolezni (sladkorna bolezen tipa 2, bolezni srca in ožilja, bolezni sklepov, nekatere vrste raka).

Dolgotrajna debelost je veliko večje breme za vaše telo kot kratkotrajna prehranska ketoza. Nasprotno, telo bo dolgoročno koristilo hujšanju. Ketoza je naravno stanje telesa in z njo se spopadajo zdrava jetra in ledvice, kot glavni »čistilni« organi, ki pomagajo odstraniti škodljive snovi iz telesa.

Zmanjšanje z beljakovinsko dieto je varno za zdrav organizem, vendar obstajajo nekatere bolezni in stanja v telesu, ko je njegova uporaba kontraindicirana.

To so zlasti:

 • Vse bolezni ledvičnega sistema
 • Vse bolezni jeter
 • Bolezni žolčnika, črevesja in prebavnega sistema
 • Sladkorna bolezen
 • Crohnova bolezen, ulcerozni kolitis
 • Bolezni srca in obtočil - miokardni infarkt, motnje srčnega ritma, angina pektoris
 • Možganska kap
 • Rak
 • Protin bolezen
 • Disfunkcija ščitnice
 • Motnje hranjenja - bulimija ali anoreksija
 • Alergija na katerokoli sestavino izdelka
 • Nosečnost in dojenje
 • Starost do 18 let

Če se dobro zavedate svojega zdravja in ne trpite za nobenim od zgoraj navedenih zdravstvenih stanj, je za vas primerna beljakovinska dieta.

Če niste prepričani, se pred začetkom beljakovinske diete posvetujte s svojim zdravnikom.

Čeprav je ketoza povsem fiziološko stanje telesa, se lahko med njo v različni meri pojavijo nekateri neželeni učinki, na katere je treba biti pripravljen.

 

Škodljivi in specifični učinki beljakovinske diete

Pogostejše uriniranje
Ker se telo znebi snovi, ki nastanejo pri izgorevanju maščobnega tkiva in v povezavi z dehidracijo, se poveča potreba po uriniranju. To je povsem normalno, zlasti v prvi polovici načina redukcije. Zato je treba ves čas zmanjšanja piti zadostno količino vode in nesladkane tekočine v količini 2,5 - 3 litre na dan.

Utrujenost, glavoboli in lakota
Pojavijo se predvsem na začetku redukcije. Telo je bilo doslej navajeno, da v prehrani zaužije veliko več ogljikovih hidratov. Telo se lahko sprva na znižanje krvnega sladkorja odzove z občutkom lakote, željo po sladkem, glavobolom in utrujenostjo. Ti občutki običajno izginejo z razvojem ketoze (2-3 dni). Če se pojavijo ti simptomi, pustite telesu več počitka. Pri glavobolih lahko posežete po običajnem analgetiku.

Zaprtje in driska
Zaprtje je običajno povezano z dejstvom, da telo ni navajeno prejemati priporočene količine vlaknin. Bodite pozorni na priporočeno količino tekočine (2,5 - 3 litre na dan), telo se bo postopoma navadilo na prejemanje vlaknin in zaprtje bo izginilo. Ne zamenjujte zaprtja z zmanjšanjem volumna blata. Zavedajte se, da telo na splošno zaužije manj hrane in se pogostost "velikih potreb" zmanjša.
Ob radikalni spremembi prehrane se lahko pojavi nasprotna težava – driska. To se včasih pojavi kot neprijeten del zmanjšanja ogljikovih hidratov v prehrani. Ko se telo navadi na nov režim, driska izgine. Če se pojavi driska, v svojo prehrano vključite dodatni 1-2 žlici kakovostnega oljčnega olja na dan. Vendar pa driska ne sme trajati dlje kot približno 2-3 dni. Če traja dlje časa, se obrnite na našega specialista ali svojega zdravnika.

Kovinski okus ali suha usta
Čeprav je ta učinek neprijeten, običajno kaže na pravilno delujočo ketozo. Delno je lahko posledica dehidracije telesa in deloma nastajanja ketonskih teles, ki nosijo specifičen vonj.

Žvečilni gumi brez sladkorja ali vejica sveže mete v ustih zlahka rešita to težavo.

Bolezen ali šibkost
Vaše telo je bilo do začetka diete navajeno, da njegove energijske potrebe pokrivajo ogljikovi hidrati v obliki hitro dostopne glukoze. Ketonska telesa, ki nadomeščajo ogljikove hidrate v ketozi, niso tako zlahka dostopna ali pa mora telo opraviti nekaj dela, da jih uporabi. Telo se sprva temu upira in "klice" po ogljikovih hidratih, ki bi bili lahko dostopni. To se lahko kaže kot slabo počutje ali blaga šibkost ali lakota. Z razvojem ketoze in razpoložljivostjo ketonskih teles ti simptomi izginejo. Če se pojavi sprva, ne pozabite zaužiti dovoljene zelenjave, vsaj 500 g. Ta količina zelenjave deluje tudi kot »polnitev« želodca in polnjenje želodca bo »izklopilo« enega od receptorjev, ki povzroča občutek lakote. Hkrati vedno upoštevajte režim pitja (2,5 - 3 litre vode na dan).

Menstrualni ciklus se spremeni
Hitra izguba hormonsko aktivnega maščobnega tkiva lahko pri občutljivih ženskah izjemoma povzroči začasne spremembe v menstrualnem ciklusu. Popravek se običajno zgodi najkasneje v naslednjih dveh ciklih. Če je vaš ciklus po 3 mesecih nereden, se posvetujte s svojim ginekologom.

 

Najpogostejše napake pri uporabi ESSENS Keto

Uspeh ESSENS Keto je odvisen od strogega upoštevanja režima, zaradi česar je zelo preprost, a tudi nekoliko nagnjen k napakam. Nekatere, na prvi pogled, manjše prestopke lahko resno zmotijo uspešen potek diete. Da se to ne bi zgodilo, se spomnimo nekaterih ponavljajočih se napak.

Neupoštevanje redne preskrbe z beljakovinami in drugimi snovmi!
Včasih med dieto čutimo, da smo dovolj siti (nismo lačni) in potrebujemo le 3 ali 4 porcije izdelkov ESSENS Keto. To je osnovna napaka, ki se ji morate izogniti. Če telesa ne bomo redno oskrbovali z beljakovinami znotraj 5 obrokov na dan, jih bo telo pridobivalo drugje, segalo v mišično tkivo telesa in izgubili boste tudi mišično maso. Prav to preprečujemo z rednim uživanjem izdelkov ESSENS Keto, tako da jih nikoli ne izključujemo.

Neupoštevanje režima pitja!
Odstranjevanje odpadnih snovi iz telesa je osnova za dolgotrajno zmanjšanje, nujen je režim pitja. Če imate težave pri oceni zneska, ga lahko vnaprej izmerite. Če imate med ESSENS Keto glavobole, je to pogosto posledica pomanjkanja vnosa tekočine.

Dodajanje sladkorja ali medu pijačam, čaju in kavi!
Že najmanjša zaloga ogljikovih hidratov nad mejo, ki jo vsebujejo izdelki ESSENS Keto, uniči prehrano. Sadje vsebuje tudi veliko sladkorja, zato je prepovedano v beljakovinski prehrani. Čeprav en sam vnos ogljikovih hidratov ne bo trajno poslabšal prehrane, bo za ponovni zagon ketoze potrebnih 2-3 dni.

Tudi škrobi so ogljikovi hidrati (natančneje polisaharidi)!
Zamisel, da en rogljiček ne škodi, je popolnoma napačna. Nasprotno, pecivo (tudi polnozrnato) lahko zanesljivo ustavi ketozo. Bodite previdni.

Uživanje alkohola tudi v razumnih količinah je škodljivo za prehrano!
Alkohol ima skrite kalorije in sladkorje. Kar je v vsakdanjem življenju zdravo in normalno brez redukcije (npr. 2 dcl suhega rdečega vina na dan), ne sodi v beljakovinsko prehrano. Predvsem se izogibajte rednemu uživanju majhnih količin vina ali piva, to na dolgi rok bistveno upočasni prehrano. Ta omejitev ni trajna in velja samo za dieto, po koncu diete si boste lahko še naprej privoščili najljubši kozarec.

Premalo uživanje zelenjave!
Ne pozabite, da ima zelenjava poleg izdelkov ESSENS Keto več funkcij. Po eni strani napolni želodec, ki je še vedno navajen na večji volumen hrane, in tako prispeva k občutku sitosti in odsotnosti občutka lakote. Poleg tega zagotavlja pravilno delovanje črevesja, tako da je po koncu diete pripravljeno za predelavo običajne hrane. Nenazadnje obogati vašo prehrano. Dajte zelenjavi priložnost in si privoščite vsaj 300 - 500 g dovoljene zelenjave čez dan.

Po dieti se vrnite k slabim prehranjevalnim navadam!
Odlično je imeti beljakovinsko dieto in shujšati. Ne pozabite, da ima prekomerna teža svoje vzroke. Pogosto v nepravilnem uživanju hrane ali njihovi neuravnoteženi sestavi (preveč ogljikovih hidratov in maščob, le 2 obroka na dan, preveč sladkih pijač itd.).

 

Po dieti

Izguba odvečnih kilogramov bo prvi in ključni korak k popolni spremembi prehranjevalnih navad. V času redukcije se mora vaše telo navaditi na redno prehrano in zadosten vnos tekočine. Po koncu diete načrtujte redno športno aktivnost, ki vas bo spremljala še dolgo. Med 3 fazami redukcije se seznanite z osnovnimi načeli racionalne prehrane, ki vam bo pomagala ohraniti dosežene rezultate na dolgi rok. Zapomnite si osnovna načela in vedite, da se boste po izgubi odvečnih kilogramov počutili veliko bolje.Zdaj ste izvedeli, kaj je beljakovinska dieta, kakšna so njena osnovna načela in pravila. Veste, kako deluje ketoza, čemu slediti in čemu se izogibati.
Poglejte si zdaj na povezavi diete, kjer boste izvedeli več o posameznih fazah ESSENS Keto.

 

Več
Naši izdelki
Podobni izdelki
Tiskani material
Katalog 2022 - Keto
Katalog 2022 - Keto

1,70 €

Na zalogi
ESSENS KETO
Šejker
Šejker

4,60 €

Na zalogi
Podrobnosti o beljakovinski prehrani
Napitek z okusom banane in jagode

40,70 €

Manj kot 5 kosov
Napitek z okusom čokolade

40,70 €

Manj kot 5 kosov
Napitek z okusom oreha

40,70 €

Na zalogi
Napitek z okusom češnje in vanilije

40,70 €

Na zalogi
Kaša z okusom slanine

54,00 €

Na zalogi
Kaša z okusom vanilije

54,00 €

Na zalogi
Omleta z okusom slanine

46,80 €

Na zalogi
Omleta z okusom gobic

46,80 €

Na zalogi

ESSENS Keto beljakovinska dieta je sestavljena iz 3 faz enake dolžine (vsaka faza traja 4 tedne). Za več informacij o delovanju diete najprej obiščite spletni zavihek O ESSENS Keto.

Vse faze temeljijo na kombinaciji beljakovinskih obrokov iz menija ESSENS Keto skupaj z uživanjem izbranih vrst dovoljene zelenjave in zdravih maščob (omejene količine).

Za vse 3 faze obstaja nekaj skupnih pravil, ki veljajo za celotno prehrano.

Pravilnost
Uživanje zelenjave
Režim pitja
Rednost v prehrani
Vsi obroki v paketu ESSENS Keto so zasnovani s povečano vsebnostjo beljakovin, zmanjšano vsebnostjo sladkorja in optimalno vsebnostjo maščob, hkrati pa telesu zagotovijo potrebne vitamine, minerale in elemente v sledovih, ki so potrebni za delovanje prehrane. Posamezne obroke lahko poljubno kombinirate.
Uživanje zelenjave
Poleg 5 dnevnih obrokov si lahko v posameznih fazah privoščite še 500 - 1.000 g dovoljene zelenjave. Dovoljene vrste zelenjave se od faze do faze razlikujejo. Zelenjavo lahko uživate v različnih oblikah kot dodatek k posameznim obrokom (na primer kot prilogo) ali ločeno med obroki, kadarkoli vam pride na misel. Dovoljena zelenjava ne nadomešča posameznih obrokov ESSENS Keto, temveč je njihov pomemben del.
Režim pitja
Za pravilno delovanje diete je potrebno upoštevati režim pitja 2,5 - 3 litre nesladkane tekočine na dan. Primerne so predvsem čista voda, mineralna voda brez okusa, zeleni in zeliščni čaj. Privoščite si lahko tudi sadni čaj (vendar ne iz svežega sadja ali koncentrata). Ljubitelji kave in črnega čaja se lahko v celoti prepustijo, vendar poskusite obdržati skupno 4 skodelice na dan (torej skupaj približno 800 ml kave ali čaja). Ne sladkajte pijač s sladkorjem in medom.
Prehranska dopolnila
ESSENS Keto razmišlja o pravilnem delovanju vašega telesa ne le med redukcijo, ampak tudi po njej. Ne pozabite enkrat na dan uporabiti omega dodatkov Ketoferm in Ahiflower, ki sta del paketa ESSENS Keto. To bo zagotovilo optimalno stanje telesa in pravilno delovanje prebavnega sistema.
Čemu se izogibati
Ketoza je občutljiva na ogljikove hidrate v prehrani in če jih zaužijete, je beljakovinska dieta lahko neučinkovita. Na primer, en klasičen rogljiček ali eno pivo lahko konča ketozo, ker je ta hrana polna ogljikovih hidratov. Začetek ketoze nato traja še 2-3 dni. Vso hrano z visoko vsebnostjo ogljikovih hidratov ali maščob se je treba izogibati v celotni beljakovinski dieti. To so predvsem sladkarije, slaščice, čips in slani prigrizki, peciva, narezki, dobrote, žgane pijače, sladkane limonade, sokovi in ​​drugo. Vendar pa nekateri mlečni izdelki, sadje, določena zelenjava, riž in na primer krompir v nekaterih fazah beljakovinske prehrane niso dovoljeni. Seznam nedopustnih živil za beljakovinsko dieto bi bil veliko širši od seznama tistih, ki so sprejemljivi. Zato navajamo dovoljena živila za vsako posamezno fazo.
Telesna aktivnost
Beljakovinska dieta je primeren tip redukcijske diete tudi za ljudi z omejeno telesno aktivnostjo ali brez športa. Če se želite ukvarjati s športom, je v prvi fazi možno nadaljevati z aktivnostmi, na katere je telo vajeno, ni pa priporočljivo uvajati novih športnih aktivnosti. Ko nadaljujete s športnimi aktivnostmi, računajte na to, da bo športna zmogljivost med dieto dosegla približno 50 - 60 % normalne zmogljivosti, ki ste je vajeni. Po koncu diete se učinkovitost vrne v normalno stanje.
Faze ESSENS Keto
1.
Faza 1 - ZMANJŠEVANJE

Vse, kar potrebujete za to fazo, boste prejeli v osnovnem paketu ESSENS Keto. To je najučinkovitejša in najstrožja redukcijska faza, v kateri pride do največje izgube maščobnega tkiva. Njegov cilj je v telesu sprožiti proces, imenovan ketoza, pri katerem telo začne črpati energijo iz shranjenega maščobnega tkiva. Pravilno nastavljeno ketozo ne spremlja občutek lakote ali pomanjkanja energije. Traja približno 2-3 dni, da ga sprožimo v telesu.

Prva faza traja 4 tedne.
Na tej stopnji boste zmanjšali 60 - 70 % celotnega načrtovanega znižanja.

Med 1. fazo ESSENS Keto boste zaužili le 5-krat na dan beljakovinske obroke iz menija ESSENS Keto, z dovoljeno količino zelenjave in zadostnim vnosom tekočine.
Paziti je treba na vnos 2,5 - 3 litrov nesladkane tekočine na dan.

Beljakovinski obroki
V 1. fazi bomo 5-krat na dan kombinirali samo obroke iz paketa ESSENS Keto in zelenjavo, ki je dovoljena v 1. fazi.
Prvi obrok si lahko privoščite približno 1/2 ure po prebujanju, naslednji pa v presledkih 3 ure. Vsi obroki so zamenljivi in jih lahko kombinirate po svojih željah.

Zelenjava
Čez dan si lahko poleg naštetih obrokov privoščite zadostno količino dovoljene zelenjave. Ta količina mora biti med 500 in 1000 g. Toleranca količine dovoljene zelenjave je precejšnja in je odvisna od vašega okusa. Na začetku diete priporočamo uporabo standardne kuhinjske tehtnice za tehtanje zelenjave, da boste imeli pregled nad njihovim vnosom.
Ne pozabite, da zelenjavo uživate poleg obrokov iz menija ESSENS Keto, ne namesto nje.
Zelenjavo vključite bodisi kot prilogo bodisi med obroki.

Dovoljena zelenjava v 1. fazi
Artičoka, brokoli, zelena (čebulice in stebla), bučke, radič, vse vrste gob (sveže in zamrznjene), cvetača, zelje, redkev, kumare, špinača, fižol, zelje (solata in kislo brez dodanega sladkorja), komarček, šparglji , jajčevci,, koruzna solata,, vodna kreša, vse vrste solate, vsa zelišča.

Možnost priprave dovoljene zelenjave
Poleg surove zelenjave lahko uporabite tudi toplotne obdelave, ki ohranjajo minerale in vitamine.

Še posebej priporočamo:

 • Kuhanje na pari
 • Dušenje
 • Pečenje v pečici (suho brez dodajanja maščobe)
 • Pečenje na žaru
 • Cvrtje na ponvi
 • Blanširanje (hitro vrenje v vroči vodi, ki ji sledi hlajenje v ledeni vodi)

Arome
Za izboljšanje okusa in arome pripravljene zelenjave lahko v omejenem obsegu uporabite naslednje okuse. Svoje ESSENS Keto obroke in zelenjavo lahko popestrite ali pa si jih privoščite kot samostojno poslastico:

 • Po vašem okusu: sol, poper, sveža zelišča, začimbe, sojina omaka
 • maks. 1 čajna žlička na porcijo: limonin sok, balzamični kis, vinski kis, gorčica, posušena čebula, posušen česen, svež ingver
 • maks. 2 žlici kakovostnega olja na dan (npr. za žar ali pečenje zelenjave): olivno, repično, laneno, kokosovo, bučno, sončnično
 • maks. 2 žlici na dan (za popestritev obrokov in zelenjave ali kot samostojna poslastica): mandlji, nariban kokos, lešniki, para oreščki, bučna semena, lanena semena

Ponudba dovoljene zelenjave, arom in številnih modifikacij je široka tudi v najstrožji 1. fazi. Ne bojte se eksperimentirati s pripravo po zgornjih načelih.

Nasveti
Iz dovoljenih vrst zelenjave (predvsem cvetača, brokoli, bučke, zelena) je mogoče s kuhanjem, mešanjem in naknadnim začinjanjem po zgornjih pravilih pripraviti odlično juho, ki vam bo prišla prav med posameznimi beljakovinskimi jedmi. Topla juha bo odlično zadovoljila vaše okuse, poleg tega pa jo lahko pripravite v večjih količinah in shranite v hladilniku.

Primer: Za večerjo boste pripravili našo gobovo omleto ESSENS, zakaj ne bi dodali 250 g špinače z okusom posušenega česna. Rodi se okusna večerja. Zakaj ne bi imeli solate iz naribane kumare s poprom, soljo, malo kisa ali limoninega soka v hladilniku in si jo privoščili med obroki. Na začetku diete, ko začutite lakoto, je to hitra rešitev.

 

Več
2.
2. FAZA - STABILIZACIJA

Ta faza je bistvena za preprečevanje tako imenovanega jo-jo učinka diete. Vse, kar potrebujete za 2. fazo diete, najdete v paketu ESSENS Keto. Občutno zmanjšanje maščobnega tkiva se nadaljuje. Cilj je stabilizirati telo pri uživanju rednih živil, bogatih z beljakovinami, skupaj z ESSENS Keto obroki.

Faza 2 spet traja 4 tedne, torej istočasno kot prva faza.
Na tej stopnji boste zmanjšali 20-30% načrtovane skupne izgube teže.

Vendar pa bodo za razliko od 1. faze 2. obroke ESSENS Keto nadomestili običajni obroki, bogati z beljakovinami. Ostali 3-dnevni obroki ostanejo ESSENS Keto. Poraba 5 obrokov torej ostane. Paziti je treba na vnos 2,5 - 3 litrov nesladkane tekočine na dan.

Meni naj bi izgledal takole: 
8:00 ESSENS Keto kaša, 11:00 ESSENS Keto šejk, 14:00 standardni obrok, bogat z beljakovinami, 17:00 ESSENS Keto šejk, 20:00 standardni obroki, bogati z beljakovinami.

Še vedno lahko prilagodite jedilnik in zamenjate kateri koli dnevni obrok, če pa možnosti dopuščajo, zamenjajte kosilo in večerjo.

Standardni obroki, bogati z beljakovinami v 2. fazi
Kaj torej mislimo z navadno hrano, bogato z beljakovinami? To so obroki, sestavljeni iz običajnih živil, ki pa še vedno ohranjajo značilnosti povečane vsebnosti beljakovin, zmanjšane vsebnosti sladkorja in uravnotežene vsebnosti maščob.

Med 2. fazo ESSENS Keto bomo 2 dnevna obroka nadomestili z enim od naslednjih obrokov v določeni količini (surov):

 • 100 g poljubne govedine
 • 150 g piščanca ali purana (brez kože)
 • 150 g belega tofuja
 • 100 g katere koli sveže ribe
 • 100 g kunčjega mesa ali divjačine
 • 100 g perutninskih jeter
 • 100 g tune v lastnem soku
 • 3 kokošja jajca
 • 100 g seitana ali tempeha
 • 200 g skute
 • 150 g morskih sadežev
 • 100 g mocarele
 • 150 g balkanskega sira
 • 100 g puste šunke brez kosti
 • 150 g maščobne skute

Običajne, z beljakovinami bogate obroke pripravljamo na primeren način, da ohranimo hranilne vrednosti. Npr.:

 • Kuhanje
 • Kuhanje v pari
 • Suha peka v pečici
 • Dušenje
 • Pečenje na žaru (uporabimo lahko dodatno 1 čajno žličko kakovostnega olja na porcijo)
 • Cvrtje v ponvi (lahko uporabimo dodatno 1 čajno žličko kakovostnega olja na porcijo)

Za te obroke še naprej zaužijemo 500 - 1.000 g dovoljene zelenjave, bodisi surove bodisi toplotno obdelane.

Dovoljena zelenjava v 2. fazi
Nabor dovoljene zelenjave za 2. fazo je v primerjavi s 1. fazo razširjen z drugo zelenjavo (krepko):
Artičoka, brokoli, zelena (čebulice in stebla), bučke, radič, vse vrste gob (sveže in zamrznjene), cvetača, zelje, redkev, kumare, špinača, fižol, zelje (solata in kislo brez dodanega sladkorja), komarček, šparglji , jajčevci, patison, koruzna solata, por, vodna kreša, vse vrste zelenih solat, vsa zelišča, bela ali rdeča čebula (1 kos/dan), buča (100 g/dan), paradižnik (maks. 2 kos/dan), koleraba (1 kos/dan), rdeča in zelena paprika (maks. 1 srednja/dan), leča (3 žlice/dan), sojini kalčki (2 žlici/dan)

Dovoljeno zelenjavo za 2. fazo uporabljamo kot prilogo k rednim, beljakovinsko bogatim obrokom, pa tudi med obroki, kot smo vajeni iz 1. faze.

Zelenjavo spet uživamo surovo ali toplotno obdelano kot v 1. fazi.

Arome

Za izboljšanje okusa in arome pripravljene zelenjave lahko v omejenem obsegu uporabimo enake arome in začimbe v enaki količini, kot je navedeno v 1. fazi.

Druga stabilizacijska faza 2 bo vašo prehrano obogatila z rednimi obroki, zaradi česar bo okusno veliko bolj zanimiva, težje pa je tudi načrtovati skupne beljakovinsko bogate obroke. Zato vedno poskrbite, da boste dan prej pripravili sestavine za obroke naslednjega dne. To je zelo pomembno za pravilno delovanje 2. faze. Ne pozabite načrtovati obrokov vsaj en dan vnaprej.

 

Več
3.
3. FAZA - PREHOD

To je zadnja faza ESSENS Keto in služi za pripravo telesa na vrnitev k normalni racionalni prehrani. To je pravzaprav podaljšana 2. faza.

Faza 3 je spet 4 tedne.
Po tej zadnji fazi ESSENS Keto bo vaše telo za nekaj kilogramov lažje in pripravljeno na vrnitev k normalni racionalni prehrani.

V 2. fazi ste 2 obroka iz menija ESSENS Keto zamenjali z rednimi obroki, bogatimi z beljakovinami. V 3. fazi boste na enak način zamenjali še enega od obrokov.
Vaša prehrana v 3. fazi bo torej sestavljena iz 2 obrokov iz menija ESSENS Keto in 3 rednih obrokov, bogatih z beljakovinami.
Tako kot v 2. fazi je odvisno od vas, katero hrano boste zamenjali, vendar če je mogoče, poskusite zamenjati zajtrk, kosilo in večerjo.

Tudi v 3. fazi veljajo enaka osnovna pravila kot v prejšnjih fazah, to so 5-kratni obroki, uživanje dovoljene zelenjave 500 - 1.000 g in vnos zadostne količine nesladkane tekočine 2,5 - 3 litre na dan.

Dovoljena zelenjava v 3. fazi
Vrste zelenjave, dovoljene v fazi 3, se ponovno širijo (krepko):
Artičoka, brokoli, zelena (čebulice in stebla), bučke, radič, vse vrste gob (sveže in zamrznjene), cvetača, zelje, redkev, kumare, špinača, fižol, zelje (solata in kislo brez dodanega sladkorja), komarček, šparglji , jajčevci, patison, koruzna solata, por, vodna kreša, vse vrste zelenih solat, vsa zelišča, bela ali rdeča čebula (1 kos/dan), buča (100g/dan), paradižnik (maks. 2 kos/dan), koleraba (1 kos / dan), rdeča in zelena paprika (maks. 1 srednja / dan), avokado (1/2 kos / dan), leča (3 žlice / dan), sojini kalčki (2 žlici / dan), pesa (1 kos) manjši kos / dan), korenje (1 srednji kos / dan), koruza (4 žlice / dan), grah (4 žlice / dan), korenina peteršilja (1 srednji kos / dan)

Standardna živila, bogata z beljakovinami za 3. fazo
Seznam in priprava skupnih obrokov ostaja enak kot v 2. fazi.

Arome
Za izboljšanje okusa in arome pripravljene zelenjave lahko v omejenem obsegu uporabimo enake arome in začimbe v enaki količini, kot je navedeno v 1. fazi.

 

Več
Preden začnete z dieto, natančno preberite spletni zavihek O ESSENS Keto, da se izognete nepotrebnim napakam in zagotovite optimalne rezultate hujšanja.
Naši izdelki
Podobni izdelki
Tiskani material
Katalog 2022 - Keto
Katalog 2022 - Keto

1,70 €

Na zalogi
ESSENS KETO
Šejker
Šejker

4,60 €

Na zalogi
Podrobnosti o beljakovinski prehrani
Napitek z okusom banane in jagode

40,70 €

Manj kot 5 kosov
Napitek z okusom čokolade

40,70 €

Manj kot 5 kosov
Napitek z okusom oreha

40,70 €

Na zalogi
Napitek z okusom češnje in vanilije

40,70 €

Na zalogi
Kaša z okusom slanine

54,00 €

Na zalogi
Kaša z okusom vanilije

54,00 €

Na zalogi
Omleta z okusom slanine

46,80 €

Na zalogi
Omleta z okusom gobic

46,80 €

Na zalogi

V 1. fazi hujšanja z ESSENS Keto uživamo 5-krat na dan beljakovinske obroke iz paketa ESSENS Keto + dovoljeno zelenjavo v 1. fazi.

V 2. fazi si lahko privoščite beljakovinske obroke 3-krat na dan iz paketa ESSENS Keto + dvakrat na dan redni, beljakovinski bogat obrok. In spet dovoljena zelenjava v 2. fazi.

V 3. fazi ESSENS Keto boste dvakrat dnevno jedli beljakovinske obroke iz paketa ESSENS Keto + 3-krat na dan redni obrok, bogat z beljakovinami, skupaj z dovoljeno zelenjavo iz 3. faze.

Navdih za recept za 2. in 3. fazo ESSENS Keto
Bodite kreativni. Eksperimentirajte in združite posamezne sestavine.
Ilustracijska slika
Puranje prsi na žaru z bučkami in gobami
Sestavine:
 • bazilika (po okusu)
 • puranje prsi (100 g)
 • gobe (100 g)
 • bučke (100 g)
 • olivno olje (2 žlici)
 • limonin sok (1 žlica)
 • sol in poper
Kako začeti
Ilustracijska slika
Goveji burger s cvetačnim pirejem
Sestavine:
 • mleto goveje meso (100 g)
 • Cvetača (150 g)
 • česen (1 strok)
 • jajca (1 kos)
 • oljčno olje (1 žlica)
 • drobnjak (1 žlica)
 • koriander (1 čajna žlička)
 • Mlada čebula (2 žlici)
 • Sol in poper
Kako začeti
Ilustracijska slika
Polnjene gobe portobello s puranom (ali govedino) in balkanskim sirom
Sestavine:
 • Gobe Portobello (2 kosa)
 • Mleto goveje ali puranje (100 g)
 • Balkanski sir (50 g)
 • paradižnik (1 kos)
 • česen (1 strok)
 • Rdeča čebula, olje (1 žlica)
 • Timijan (po okusu)
 • Sol in poper
Kako začeti
Ilustracijska slika
Pečen brokoli z jajci in sirom
Sestavine:
 • Brokoli (200 g)
 • Jajca (2 kosa)
 • Balkanski sir / feta sir (50 g)
 • Oljčno olje (1 čajna žlička)
 • Sol in poper
Kako začeti
Ilustracijska slika
Pečen losos s šparglji in baziliko
Sestavine:
 • Losos (100 g)
 • Zeleni šparglji (150 g)
 • Oljčno olje (2 žlici)
 • Origano in bazilika (neobvezno)
 • Sol in poper
Kako začeti
Ilustracijska slika
Cvetačna rižota
Sestavine:
 • Puranje ali piščančje prsi (100 g)
 • Cvetača (300 g)
 • čebula (1 kos)
 • Oljčno olje (2 žlici)
 • Češnjev paradižnik (4 kosi)
 • Bazilika in timijan po okusu
 • Sol in poper
Kako začeti
Ilustracijska slika
Pečen tofu z jajčevci in bučkami
Sestavine:
 • Tofu (150 g)
 • Bučke (100 g)
 • Jajčevci (100 g)
 • Oljčno olje (2 žlici)
 • Timijan
 • Rožmarin
 • Origano (neobvezno)
 • Sol in poper
Kako začeti
Ilustracijska slika
Stroki zelenega fižola s šunko
Sestavine:
 • Strok zelenega fižola (300 g)
 • Pusta šunka (100 g)
 • Česen (1-2 stroka)
 • Oljčno olje (2 žlici)
 • Sol in poper
Kako začeti
Ilustracijska slika
Postrvi na žaru s cvetačnim rižem
Sestavine:
 • Postrv ali drug ribji file (100 g)
 • Cvetača (200 g)
 • Oljčno olje (2 žlici)
 • Mlada čebula (50 g)
 • Češnjev paradižnik (4 kos)
 • Svež koriander (1 čajna žlička)
 • Kurkuma (neobvezno)
 • Sol in poper
Kako začeti
Ilustracijska slika
Avokadova solata s svežo zelenjavo in skuto (Enostavna in okusna solata, ki si jo lahko privoščite iz druge dovoljene zelenjave)
Sestavine:
 • Skuta (200 g)
 • Kumare (100 g)
 • Avokado (½)
 • Paradižnik (1 kos.)
 • Rdeča paprika (1 kos.)
 • Mlada čebula ali rdeča čebula (1 kos.)
 • Oljčno olje 1 tsp
 • Sol in poper
Kako začeti
Ilustracijska slika
Špageti iz bučk s piščancem in avokadovim pirejem
Sestavine:
Piščanec (150 g) Bučke (300 g) Avokado (½) Mlada čebula (1 kos) Česen (1 strok) Oljčno olje (2 žlici) Bazilika po okusu Limonin sok (1 žlica)
Kako začeti
Ilustracijska slika
Tunina solata s čebulo in jajci
Sestavine:
 • Tuna v lastnem soku (100 g)
 • Jajca (2 kos)
 • Zelena (50 g)
 • Rdeča čebula (1 kos)
 • Oljčno olje (1 žlica)
 • Poper in sol
Kako začeti
Daniele
ID: 920085052
30.05.2023, 19:38\"Da 171kg a 85kg: il mio percorso di trasformazione grazie ad Essens! Finalmente mi sento davvero un\'altra persona

Marco
ID: 920023866
26.05.2023, 08:47

Ho fatto tante diete nella mia vita ma questo programma e una bomba in 3 settimane 10 kg mi sento diverso più energico passati attacchi di fame ,e la notte dormo una meraviglia ,consiglio al 1000x1000

ΜΑΡΙΑ
ID: 880007581
13.03.2023, 13:32

τέλειο

NATALIYA
ID: 10053310
02.11.2022, 20:41

За два тижні -13 кг.Результат просто вражає.Смачні коктейлі та каші.А бонус?-широкий та різний асортимент

Phoebe Janssens
ID: 1010070814
13.08.2022, 13:46

Ik ben nu 9 weken bezig met het keto-dieet en ben er zeer content van.
De eerste week was de moeilijkste maar daarna ging het steeds beter en beter, ik ben ondertussen 13 kilo kwijt en voel mij veel beter , fitter en heb weer energie gekregen. Ik raad het ook aan mensen die nog twijfelen. Mijn huisarts was er op tegen dat ik het keto-dieet ging doen maar mijn cardioloog had geen bezwaar. Ik ben zeer blij dat ik dit dieet begonnen ben en dat mijn gezondheid ook met sprongen weer vooruit gaat.

Ιωάννα
ID: 930007242
02.07.2022, 12:24

Γεια σας αγαπητοι
Ειμαι η Ιωάννα 50 ετων με ρυθμισμένο υποθυροιδισμο χρόνια λαμβάνω Τ4 των 50.
Πρώην αθλήτρια κ ποδηλάτης. Προ 8 ετών έμεινα έγκυος απέκτησα υποθυροιδισμο κ δυσκολευομουν να απαλαγω απο τα κιλα μου με οτι προσπαθειες κ αν έκανα herealife κτλΝα σειμειωθειοτι ως πριν την εγκυμοσυνη ολα ταχρονιαημουν 51 κιλα! Με την essens keto έχω ενθουσιαστεί ,έχω κατέβει 5 κιλά σε 8 μέρες σταμάτησαν τα οιδηματα στους αστραγάλους
μου,περπατάω ποιο ανάλαφρα τα ρούχα άρχισαν να ναι μπόλικα.,σταματησα να ροχαλιζω στον υπνο μο ,σταματησα να λαχανιαζω κ πλέονμπορω να δεσω τα κορδωνια μου αρχισαν να αναδεικνιοονται τα κοψίματα κ οι γωνίες στο σώμα κ το πρόσωπο μου

Lidia
ID: 940013831
23.06.2022, 23:35

TOTALMENTE RECOMENDABLE
No es una dieta como otras, es un estilo de vida. Desde el primer día empecé a perder volumen. Pasado el reto de 12 semanas con ESSENS KETO puedo decir que he bajado 17kg.
Estoy encantada con estos productos, de la facilidad de utilizarlos y están ricos. Me decanto por el batido de chocolate junto con el de avellanas, es espectacular.
Después de toda una vida peleando por bajar de peso, he conseguido por fin bajar tantos kilos.
Gracias por crear esta gama de productos.

Rosanna
ID: 920009637
20.05.2022, 21:28

Una dieta differente che mantiene ciò che promette .Dopo 3 settimane già persi 6 kg senza fatica,senza stress,senza fame.Una sensazione di benessere generale e una ritrovata energia. Grazie Essens ,anche stavolta hai centrato l\'obiettivo.

Romina Amato
ID: 920129066
03.05.2022, 21:37

Buongiorno,

il programma di Essens Keto è stato l\'investimento più intelligente che abbia mai fatto nella vita. Non ho MAI fame e ho perso una taglia in una settimana. Ho perso anche centimetri sulle gambe e polpacci, cosa mai successa con altre diete. Grazie per averla progettata

Ana Maria
ID: 940004365
02.05.2022, 10:31

Hola Soy Ana desde España, en dias pasados os puse una reseña de lo bien que me habia ido realizar la Essens Keto para mi perdida de peso y volumen, hoy no me podia estar de deciros que despues de una semana de haber finalizado las 3 fases de Keto, me he vuelto a pesar y mi peso y mi grasa corporal continuan bajando. Continuo haciendo dieta saludable, Essens Keto tambien me ha servido para reeducarme en mi alimentación. Em mi reseña anterior 28/04/22 mi peso habia bajado en casi 13 kg. A fecha de hoy desde el inicio de Essens Keto he bajado 14 kg. Me siento fántastica y con mucha energia, además mi autoestima ha subido, ahora cuando me miro al espejo me gusta lo que veo. Yo recomiendo este sistema 100x100.

marcela
ID: 920087112
30.04.2022, 23:54

Mi chiamo Marcela Slaba ed ho iniziato il mio percorso Keto il 3 febbraio..mi sono piaciuti subito tutti i prodotti, sia dolci che salati..e poi, tutti trasformabili a piacere nei dolci cotti o non, dei salati in pane, focacce, muffin o creppes ripieni con tante verdure deliziose .. e quando non mi andava cucinare o non avevo il tempo, preparavo semplicemente i shake o porridge o omelette in due minuti.. fantastico per i viaggi o fuori casa.. insomma molto facile, gustoso e veloce e non ho mai sentita la fame
Riguardo ai risultati ad oggi ho perso 10kg e 48 cm

Ana Maria
ID: 940004365
30.04.2022, 17:57

Durante la pandemia engordé mucho y hace unos meses me recomendaron la dieta keto. Fué muy dura para mi y terminé dejandola.

Hace tres meses empecé con Essens Keto y ha sido estupendo A parte de que he perdido 14 kg no me he tenido de pasar tiempo leyendo etiquetas de productos ni tiempo en la cocina. Lo recomiendo a todo el mundo.
Enhorabuena por el producto.

Inmaculada
ID: 940036524
30.04.2022, 12:52

He tomado Essens Keto y me han parecido unos productos maravillosos. He conseguido controlar mi peso cosa que no había podido hacer anteriormente.
El sistema es fácil de seguir y nos dan todas las pautas para poder conseguir nuestros objetivos no solo de control de peso sino para mejorar nuestra salud y estado físico.
Agradezco a Essens por crear este sistema de control de peso y quedo a la espera de próximo productos en esta gama.

Giusi
ID: 940057832
29.04.2022, 18:42

Hola a todos. Empecé Essens KETO hace dos meses y ahora estoy empezando la tercera fase. Resultado después de 56 días, 10 kg perdidos...¡Estoy super contenta! Soy mamá y decidí invertir en mi y en mi salud y estoy entusiasta con los resultado.
Esta dieta me ha ayudado en volver a tener hábitos de alimentación saludable y no picar entre comidas.
Además de la bajada de pesoy de no pasar hambre, lo más sorprendente es que he RESUELTO del todo mi problema de reflujo gastro esofageo y la ulcera estomacal que me habían provocado estos ácidos tan potentes. Ya no tengo acidez ni dolor de estómago. Estoy súper y con energía y vitalidad a tope y ahora a por la tercera fases.

Gisela Carmona Segarra
ID: 940046886
29.04.2022, 18:02

Después de haber completado mis 12 semanas con dieta keto y que haya transcurrido una semana más, puedo confirmar mis excelentes resultados: 11 kg perdidos y muchísimo volumen, además he seguido bajando peso esta semana porque todas las pautas aprendidas han venido para quedarse: sigo bebiendo mucha agua y haciendo comidas saludables con las cantidades propuestas de proteína y de verduras y muy pocos hidratos o azúcares. Me encanta poder adquirir los productos Essens Keto individualmente para poder seguir tomándome un batido para merendar y no caer en tentaciones. Muchas compañeras de trabajo y amigas que no me habían visto desde antes de mi embarazo y mi maternidad me han dicho que no se nota para nada que acabo de tener un bebé y que nunca me habían visto tan delgada y guapa. Y esa sensación es fabulosa. Bien vale la pena cuidarse con Essens Keto, ¿no?

Ana Maria
ID: 940004365
28.04.2022, 12:20

Hola he tomado Essens Keto las tres fases, y solo tengo que decir cosas buenas de este fantastico sistema de alimentación. Con el confinamiento y la menopausia cogi unos cuantos kilos de mas. Con este sistema de nutrición he conseguido bajar casi 13 kg. de grasa y mucho volumen. No he perdido masa muscular (tengo una báscula que me lo mide) y ademas mi nivel de autoestima y energia a subido mucho. No he pasado nada de hambre y eso de no tener que pensar en que comes (y si puedes comerlo) va fantastico. Gracias Essens por cuidar de nosotros.

JOSE MANUEL
ID: 940036881
27.04.2022, 13:41

Antes de los 40 años, prácticamente hacia la vida en la calle por temas de trabajo y mantenía una vida activa, mi metabolismo aguantaba todo lo que le echara, no engordaba, todo lo quemaba rápidamente, pero después de los 40 mi actividad laboral cambió, también me apetecía darme un relax, descansar y disfrutar de ver a mis hijos crecer, pero eso tuvo sus consecuencias, comencé engordar y entre en una rutina de vida sedentaria, vamos que me pasé con lo del relax y me daba cuenta que no llevaba buen camino, mi energía cambió, mi físico cambió, mi imagen cambió y me propuse a cambiar yo a como era antes, intente varias soluciones, pero ninguna me funcionó bien, hasta hasta que conocí #KETO Essens y estoy muy contento porque empiezo a ver resultados en 33 días perdí 7, 200 kg, tengo más energía y motivación, me estoy acercando a lo que era y eso me hace sentir bien, aún me queda la fase 2 y 3 pero estoy súper contento y sé que está conseguido. Seguiré creando sueños….

Maria
ID: 940087238
26.04.2022, 12:34

Yo pensaba que los productos no me iban a gustar, pero he de reconocer que me han encantado. Sabor, textura, fuerza… aún estoy en el proceso pero estoy segura que voy a ser una nueva persona.

Maria
ID: 940087238
25.04.2022, 23:39

Yo pensaba que los productos no me iban a gustar, pero he de reconocer que me han encantado. Sabor, textura, fuerza… aún estoy en el proceso pero estoy segura que voy a ser una nueva persona.

Antonio
ID: 920091833
20.04.2022, 10:33

Buongiorno voglio condividere la mia esperienza con essensketo ......io non ho mai considerato un programma a base di polveri proteiche perché ho sempre preferito masticare ma devo ricredermi con il nostro fantastico programma perché posso sia bere che masticare inventandosi anche delle deliziose ricette dolci e salate e anche gustose. Il peso che mi ero prefissata di perdere era di 4 kg ma il percorso è talmente facile da percorrere e sopratutto pratico che sono arrivata a perdere 6 kg modellando il mio corpo e sono molto contenta di questo ....ora continuo dopo due mesi con 2/3 pasti sostitutivi e gli altri 3 con una corretta alimentazione . Grazie Essens per avermi fatto raggiungere il mio obiettivo

Anouk
ID: 1010075908
11.04.2022, 13:55

I\'ve been on Keto for 7 weeks now and have lost over 12 kilos. If you had told me this in the beginning, I would not have believed it.
All but one of the products are delicious (I just don\'t like the bacon porridge, but I mix it with the Vanilla 50/50 porridge and it\'s OK).
Especially the omelettes are very good.
I hope Essens will sell the products separately for future use and I hope Essens will let customers choose products in the box.
I can certainly recommend to everyone.

Karin
ID: 10042419
09.04.2022, 22:00

Chtěla bych firmě poděkovat, že s tímto produktem přišla. Do Keto diety jsem se pustila, protože jsem chtěla se svým tělem konečně něco udělat. Dlouhodobě se mi nedařilo zhubnout, proto jsem potřebovala pomoci. Proto když jsem viděla výsledky svých kolegů tak jsem se rozhodla do toho jít. Chtělo to velkou změnu. Velmi mě překvapilo, jak je tato dieta úžasná. Vůbec nemám hlad, ani chutě. Nevadí mi být s ostatními u jídla, dokonce jsem byla na několika oslavách narozenin, aniž bych měla chuť si něco vzít. Postupem času se z mé závislosti na jídle stává jen to, že jím abych žila. Nyní mám za sebou 4 týdnů s Keto dietou a začínám druhou fázi. Zhubla jsem 13 kg, přes boky mám -7cm a v pase - 11 cm! Cítím se lépe a jde to vidět. Jsem moc moc s mým rozhodnutím jít do toho. Keto dietu ráda doporučím každému, kdo chce zhubnout! Karin

Vilnis & Aija
ID: 1010040508
14.03.2022, 17:20

Добрый день, это опять я - Айя! :) Я не могу удержатся, чтобы не рассказать продолжение моего первого отзыва, который я написала пару дней назад. Буквально 5 дней назад начала 2.фазу KETO диеты. Взвешиваюсь 2 раза в неделю и довольно напряжённо ждала этот первый день взвешивания 2.фазы, поскольку на второй фазе два приема пищи надо заменить более менее привычными продуктами. Честно? Думала - а вдруг мой вес из-за этого начнет увеличиваться :)).
Но я была так удивлена, что я увидела на весах! За 4 первых дней второй фазы мой вес и объёмы резко уменьшились, и мой вес и объёмы теперь:
-5,8 кг
В талии -6 см
Под грудью -3,5
Объем бедра одной ноги -4,8 см
Объем бёдер -4 см
Объём живота ( ~3 см ниже пуповины) -7 см
Поскольку я перед началом диеты купила умные весы, я очень хорошо вижу, как улучшаются мои показания о состоянии организма.
Что мне нравится - это то, что я никогда не испытываю чувство голода и то, что те продукты, которые мы можем кушать кроме ESSENS KETO, очень сытные и мне даже нисколько не хочется ничего сладкого, хотя дома печенье стоит на столе.

Josef
ID: 10006318
13.03.2022, 19:33

Krásný dobrý den!
Do Essens Keto jsem se pustila, protože jsem se ve svém těle a se svou váhou netícitla dobře a dlouhodobě se mi nedařilo upravit jídelníček tak, abych dosáhla redukce. Prostě a jednoduše se mi v jídle omezovat nechtělo. Kromě toho jsem bývala často unavená a cítila se špatně i zdravotně. Chtělo to změnu. Pořádnou. Velmi mě překvapilo, jak příjemná tato dieta je. Vůbec nemám hlad, ani chutě. Nevadí mi připravovat běžné jídlo pro ostatní a sama ho nejíst, nevadí mi, když ostatní jedí zákusky nebo pijí alkohol a já ne. A to je úžasný pocit. Celkově se mi otevřely obzory. Na jídlo a alkohol se najednou dívám úplně jinak. Před tím jsem měla pocit, že se bez některých pochutin nedokážu obejít, teď vím, že ano. Začala jsem se více zajímat o jídlo celkově a baví mě připravovat jídla z povolených surovin. Postupem času se z \"diety\" stal životní styl. Nyní mám za sebou 5 týdnů s Essens Keto, jsem tedy ve druhé fázi. Zhubla jsem 7 kg (z původných 75 kg mám nyní 68 kg) a v pase jsem užší o 8 cm! Cítím se lehčí, volnější, na vzhledu je to hodně vidět. Konečně se po dlouhé době cítím ve svém těle dobře a to ještě není konec. Jsem moc ráda, že jsem se do toho pustila a určitě bych Essens Keto doporučila každému, kdo se chce ve svém těle cítit lépe! Děkuji za možnost do toho jít!
Nikol

Vilnis & Aija
ID: 1010040508
11.03.2022, 14:30

Меня зовут Айя, я из Латвии. Мне 58 лет. Раньше я не очень пробовала диеты, поскольку всегда знала, что не смогу долго удержатся. В начале, когда я услышала про Essens KETO, я тоже не хотела обращать на неё внимание, но, через некоторое время моё любопытство победило и я поняла, что эта диета мне интересна.
8 марта я закончила 1.фазу диеты КЕТО. Пока я не прослушала первую часть KICK OFF-2022 , где рассказывали про Essens KETO диету, я немного расстроилась, что на 1 фазе потерянные килограммы не очень то большие: только -4,500 кг....но после просмотра KICK OFF я поняла, что с моим весом по другому и быть не могло :). Но больше всего я рада за потерянные сантиметры (объемы)...ведь мы хотим потерять то, что видим в зеркале, не так ли? А это ведь сантиметры.
И так, мой результат за 1.фазу:
-4,5 кг
В талии -5 см
Под грудью -3,5
Объем бёдра одной ноги -4 см
Объем бёдер -4 см
Объём живота ( ~3 см ниже пуповины) -4 см
Я очень рада за результат и я этот результат хорошо чувствую, когда одеваю джинсы :).

MARIE FRANCE
ID: 660003330
09.03.2022, 17:31

je recommande Keto .bon régime sans privation

Gisela Carmona Segarra
ID: 940046886
03.03.2022, 11:47

Estoy en mi primera semana de la fase 2 de Essens Keto. En la primera fase he perdido 5 kg y más de 30 cm de volumen en barriga, caderas, cintura y pecho. Tenía una barriga gordísima de mi post-embarazo y ahora tengo un vientre prácticamente plano. Los sabores me encantan todos. Mi favorito es el batido de vainilla y cereza. Yo no he notado los efectos secundarios. Solo un poco de dolor de cabeza el primer día. Y cada día que pasa me siento con mucha más energía y vitalidad. Puedo caminar mucho más rato que antes y también más deprisa. Además toda la gente nota el cambio. No estoy pasando hambre y encuentro muy interesante complementar las comidas keto con verduras porque así te acostumbras a comer sano y son hábitos que conservaré después de las 12 semanas. Ayer probé la receta de broccoli con queso y huevo que hay en la web. Sencillamente delicioso!!
Gisela

Santa
ID: 680006622
02.03.2022, 19:13

I had pass at the minit the third week and lost -7kg! What amazing start!
Just wondering if we can better keep in next the omelette as Im not fancy of porridge !

karine
ID: 660004341
02.03.2022, 16:07

Ayant déjà essayé plein de régime, celui-ci rempli le contrat, je le recommande sans hésiter.

Javier
ID: 920015280
17.02.2022, 14:19

Hola! He querido esperar 3 semanas para contaros mi experiencia.
Al principio lo pasé realmente mal, era adicto al azúcar de bebidas energéticas y a refrescos de cola. Tuve fuertes dolores de cabeza durante los primeros días y más cansancio de lo normal.
Pero a partir del 4º día todo cambio!!! Me despierto cada mañana con una energía increíble!

Viktoriya
ID: 940026710
16.02.2022, 11:25

Добрый день. Меня зовут Виктория Сидорук Сачек мне 51 год . Я начала Кето диету Essens 31 января 2022 года с весом 95 кг ... Через 15 дней мой вес стал 84, 700 кг. Минус 10,300 кг . Чуствую себя прекрасно, много энергии, перестали болеть ноги, кожа на теле и лице в отличном состоянии. Делала всё по инструкции. Только три раза съела пятую еду поздно, и тогда вес снизился только на 100 гр.
7500 кг у меня ушло за первую неделю. Спасибо, очень довольна продуктом. Хотела бы в дальнейшем приобретать по отдельности для ежедневного использования. Очень удобно в приготовление, полезно и сытно . Можно брать с собой в путешествие...

Grousson
ID: 1010024618
14.02.2022, 14:33

Bonjour, je suis Kathy je prends Keto depuis 15 jours j ai eu 47 ans hier et j ai perdu 4 kgs en 2 semaines en sachant que j ai fêté mon anniversaire sur 2 jours dont 2 repas festifs et un la 1ere semaine. J ai beaucoup de chance d avoir perdu quand meme.
Je continue de courir tous les jours 30 mns sans être fatiguée.la 1ere semaine je me suis sentie sur 2 jours un peu fatiguée et étourdie.
Mais je sais que c est normal comme le dit le professeur.
J ai 3 membres qui les font avec moi , c est top !

Ivanna & Oleh
ID: 940022136
11.02.2022, 10:43

Меня зовут Иванна, мой индекс массы тела 31, проблема с щитовидной железной,уже много лет на гормонах, вес всегда уходил очень медленно, но с KETO питанием за 10 дней ушло 5 кг

Vanesa
ID: 940084175
09.02.2022, 15:34

Estoy encantada con essens keto empecé hace 8 días y ya perdí 6 kilos sin ansiedad por la comida y con energía a pesar de que he intentado anteriormente sin éxito perder los 30 kilos que me sobran consegui con otras dietas no ganar más peso pero no conseguía perder lo ya ganado estoy que no me lo creo! estoy muy animada con otras dietas he tenido muy mal humor debido a que no podía comer sobre todo el chocolate pero con essens keto cada día me levanto entusiasmada porque se que he perdido más peso parece que lo pierdo respirando sin esfuerzo . Tienen que probarlo !!!!

Wojciech
ID: 1570000128
02.02.2022, 15:32

Świetny pomysł . Keto omlety przepyszne z dodatkiem warzyw. Shake orzechowy i wiśniowy mistrzostwo świata ,idealny smak . Można na ciepło i zimno . Nie trzeba się martwic co zjeść ,wystarczy otworzyć - woda i szejk,szejk i mamy świetny posiłek . Testuje dalej zobaczymy juz niedługo efekty .

Amparo
ID: 940040022
31.01.2022, 17:28

He empezado hoy con el plan Essens Keto y he probado las gachas de vainilla y el batido de cereza y vainilla, están buenísimos y no se pasa nada de hambre, tambien bebo té negro, para suplementar la ingesta de líquidos, esta noche voy a cenar la tortilla con sabor a bacon que ya la he olido y Ñam Ñam!!! 100% recomendable todos los suplementos alimenticios del pack keto! Gracias por este producto!

Clare
ID: 1010030011
31.01.2022, 08:13

Day 5 and now 5Lb down. Enjoying the programme. Best results are if all powders are mixed in a liquidiser to ensure no lumps. An extra measuring scoop would be useful for savoury and sweet. Nut shake is lovely and the chocolate shake is great for a hot chocolate at night.

Viktoriya
ID: 940026710
31.01.2022, 07:24

Сегодня 30 января и я начинаю курс с Keto dietas! Меня зовут Виктория мне 51 год ,у меня менопауза очень сложно убрать вес. Я знакома с протеиновой диетой. До Essens я использовала протеиновый коктейль в течение 12 лет. Но Essens сделал супер программу, я верю в неё. Мне очень нравится состав всех продуктов. Большое количество протеина, мне это очень нравиться. Я не буду испытывать чувства голода, и моя кожа не обвиснет. А ещё мне нравится, что есть еда на целый день ,и очень удобно и быстро говится. У меня в связи с эти есть вопрос, могули я после трех месячного курса, использовать 2-3 продукта в повседневной жизни? Мой вес 95,400 кг при росте 1м61 см. Благодарю за супер программу!

Ketodieta deluje tako, da telo spravi v stanje, ko uporablja shranjene maščobne snovi za proizvodnjo energije. Gre za naraven proces, v katerega telo vstopi s povečanim vnosom beljakovin, zelo omejenim vnosom ogljikovih hidratov in optimalnim vnosom maščob. Imenuje se ketoza in se pojavi v telesu 2-3 dni po začetku diete.
ESSENS Keto vsebuje 3 enako dolge faze in vsaka traja 4 tedne. Skupno boste na dieti 3 mesece. Za temeljit uspeh je treba upoštevati vse 3 faze.
Da. Vse 3 faze morajo biti zaključene, da ESSENS Keto pravilno deluje. Zaključek faz vpliva predvsem na preprečevanje jo-jo učinka. V prvi fazi hujšate najhitreje, naslednji dve fazi pa sta nujni za stabilizacijo in prehod na normalno prehrano.
Ne, alkohol je prepovedan v vseh fazah zaradi sladkorja in kalorij. Po prenehanju uporabe zdravila ESSENS Keto se lahko vrnete na zmerno uživanje alkohola.
Da, kava ali črni čaj sta dovoljena v vseh fazah, vendar brez sladkorja. Za sladkanje lahko uporabite stevijo ali sladilo. Poskusite omejiti porabo kave ali črnega čaja na približno 4 skodelice na dan od vsakega. Mleko lahko dodate kavi ali čaju, vendar je največja količina v eni skodelici približno 1 žlica.
Ja, lahko se zgodi. Telo bo shujšalo "v valovih" tudi po več dneh, če se boste držali režima in ste predebeli, se bo hujšanje nadaljevalo.
Za pravilno delovanje prehrane (telo se prehranjuje s shranjenim maščobnim tkivom) je nujno, da je v telesu shranjenih nekaj maščobnih zalog. Približna vrednost je tako imenovani BMI, to je indeks telesne mase. Izračuna se tako, da se teža v kilogramih z višino v metrih deli na sekundo. Na primer, pri višini 172 cm in teži 82 kg je izračun naslednji: 82 / (1,72 x 1,72) = 27,72. ITM je približno 27,72. Za pravilno delovanje ESSENS Keto mora ITM doseči vrednost 26 ali več.
Da, hrana in pijača ESSENS Keto so narejeni tako, da jih je mogoče kombinirati po vašem okusu. Ne pozabite zaužiti zadostne količine dovoljene zelenjave in ohraniti zalogo nesladkane tekočine (2,5 - 3 litre na dan).
Vsi delamo napake. Ne bodite strogi do sebe. Enkratna opustitev ne bo uničila celotne prehrane. V bistvu se zgodi, da se ketoza upočasni in mora ponovno okrevati 2-3 dni. Svoje izgube teže kot takega ne bi zamudili, ker v 2-3 dneh ne izgubite toliko. Brez panike, razen če se izredno uprete skušnjavi. Skratka, nadaljujte po načrtu. Upoštevajte, da pogostejše kršitve vodijo v počasnejše zmanjšanje.
Tako imenovani yo-yo učinek, torej hitro pridobivanje maščobe, je pri ESSENS Keto minimalen, če je bil izveden pravilno, torej v vseh fazah.
Ketoza je varna za zdrav organizem. Ketoza je naravno stanje telesa, nasprotno, prekomerna telesna teža dolgo časa obremenjuje telo in ni naravna. ESSENS Keto uporabljamo omejen čas, ki je popolnoma varen za zdrav organizem. Dolgotrajna prekomerna teža je veliko večje breme za telo kot kratkotrajna dieta.
Ne zamenjujte ketoze s ketoacidozo. Ketoacidoza se pojavi pri posameznikih, ki trpijo zaradi slabega delovanja insulina v telesu (zlasti pri sladkornih bolnikih) in je nevarno stanje za telo.
Ja, v času ketodiete sol uporabljajte kot ste vajeni, če soli sploh ne uporabljate, vsako dovoljeno zelenjavo posolite s ščepcem soli. Enako pravilo velja za začimbe in poper.
Ja, seveda lahko pri pripravi zelenjave uporabite žlico vročega ali hladnega olivnega ali drugega olja. Pri pripravi palačink lahko na primer uporabite tudi olje za ponev. Največji dnevni odmerek olja je približno 2-3 žlice.
Enako pravilo velja za oreščke in lanena semena, dnevno lahko zaužijete tudi do 2 žlici.
Poskusite slediti režimu pitja, ki bo vašemu telesu omogočil, da izloči snovi, ki jih ne potrebuje. Če ne pijete dovolj, imate lahko težave z glavoboli, zaprtjem, nastajanjem ledvičnih in sečnih kamnov itd. Priporočljivo je piti 2,5 - 3 litre tekočine na dan. Idealne so čista voda, mineralna voda brez okusa, zeleni in zeliščni čaj.
Ketodieta je primerna tudi za ljudi, ki imajo omejeno telesno aktivnost. Med uporabo diete ne vključujte novih športnih aktivnosti. To bo redni del vašega življenja po dieti.
Če ste vajeni športne aktivnosti, jo lahko obdržite, vendar pričakujte, da bo med dieto vaša zmogljivost za približno 40 - 50 % nižja. Omejite svojo športno uspešnost, da boste v njej uživali.
Občutljivi posamezniki lahko trpijo zaradi napihnjenosti zaradi povečane prebave beljakovin skupaj z večjim vnosom zelenjave. Nekateri ga lahko trpijo na začetku diete, drugi med dieto. Običajno vam bo v pomoč čaj iz komarčka ali običajen izdelek proti napenjanju iz lekarne.
Verjetno bo ⅓ strank v prvih dneh diete imelo blage glavobole. Nastane zaradi razstrupljanja telesa, dehidracije in pogosto nezadostnega vnosa tekočin in soli. Običajno izgine po 2 dneh. Pomembno je, da porabo tekočine vzdržujete na min. 2,5 litra na dan, sol zelenjave. Med bolečino je možno uporabiti analgetik, ki ste ga vajeni.
Pri vsaki dieti obstaja nevarnost izgube mišične mase, maščobe se fiziološko ne izgorevajo brez beljakovin. Med beljakovinsko dieto jih dobavljamo zunaj, zato je tveganje minimalno. Izguba mišične mase je zanemarljiva v primerjavi z maščobami 8/2.
KetoFerm in Omega 3-6 podpirata in izboljšujeta delovanje ESSENS Keto.
KetoFerm je edinstven izdelek, ki je na voljo samo v ESSENS! Vsebuje mešanico aktiviranih topnih vlaken in visokokakovostnih polifenolov. Prebiotiki podpirajo rast laktobacilov
in dolgo časa ohranja črevesje v najboljšem stanju.
Omega 3-6 vsebuje AHIFLOWER® OIL, rafinirano olje iz semen maslenice, torej rastlinske omega kisline, ki so nujno prehransko dopolnilo in njihov vnos pomaga pri pravilnem delovanju telesa.
Ne, ne bi. Nosečnost in dojenje sta razloga za takojšnjo ukinitev diete ali pa je sploh ne začnete.
Velja načelo pravilnosti. Obroke ESSENS Keto je treba zaužiti v intervalih 3 ure v načinu budnosti. Če na primer delate čez noč in spite podnevi. Prvi obrok zaužijte 1/2 ure po prebujanju (tudi ponoči) in nato po 3 urah. Ne dodajajte hrane med spanjem (tudi čez dan).
Seveda. ESSENS sirup ima neverjeten učinek na razstrupljanje telesa in podpira delovanje ESSENS Keto. Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka.
ESSENS Keto lahko kombinirate z naslednjimi ESSENS prehranskimi izdelki: KetoFerm, Omega 3-6, Monolaurin, Lactoferrin, ESSYNBIO, CBD, Colostrum in vsemi izdelki Home Pharmacy.
Zaradi večjega vnosa sladkorja ne priporočamo kombiniranja ESSENS Keto z izdelki Nutriessens in Aloe Vera.
Sladkorna bolezen katere koli stopnje je kontraindikacija za ESSENS Keto. Izjemo bi lahko naredil le osebni zdravnik.
Da, lahko nadaljujete z ESSENS Detoxom na začetku ESSENS Keto. Vendar ima ESSENS Keto sam razstrupljevalni učinek na telo. Če še niste začeli z ESSENS Detoxom, je najboljši čas za začetek po ESSENS Keto.
Na žalost ni. Beljakovinska prehrana vključuje polnomastno mleko v prahu in koncentrat sirotkinih beljakovin ali izolat mlečnih beljakovin in mlečne beljakovine. Te in druge možne alergene najdete na spletni strani posameznih izdelkov.
Na žalost ne, ESSENS Keto vsebuje polnomastno mleko v prahu in koncentrat sirotkinih beljakovin ali izolat mlečnih beljakovin in mlečne beljakovine. Poleg tega slanina kaša vsebuje dehidrirano suho meso.
Obstaja veliko dokazov, da omega kisline ugodno vplivajo na delovanje našega telesa. Vendar ni jasno, ali je jemanje velikih odmerkov specifičnih maščobnih kislin, kot sta EPA in DHA, boljše kot jemanje popolnega in uravnoteženega dodatka omega.

Primerno je, da človeško telo prejme popolno in uravnoteženo razmerje esencialnih Omega 3-6, ki jih telo prilagodljivo pretvori v zelo zdravo zalogo naprednih, funkcionalnih omega kislin ETA, EPA, DPA, DHA. Takšna transformacija zahteva vnos kompleksnih ALA, SDA in GLA, torej gradnikov za vse koristne funkcionalne omega 3 in 6 kisline. To so tisti, ki zagotavljajo pravilno proizvodnjo vseh funkcionalnih omega kislin, v nasprotju s selektivnim vnosom dveh specifičnih omega kislin, EPA in DHA.

Zato Essens omega vsebuje najvišjo možno kombinacijo ALA, SDA in GLA, ki zagotavlja celovit in uravnotežen omega dodatek za pravilno delovanje vseh koristnih omega kislin kot celote.
Da, med Essens Keto lahko uporabite tudi Aloe Vera + Boswellia.
Obroke je treba res razporediti po 3 urah. Torej, če imate kosilo ob 16:00, bi morala večerja pasti okoli 19:00. Razmislite, ali bi bilo mogoče na primer naš Essens shake pripraviti vnaprej. Naše stranke v nerednem delovnem režimu (vozniki na dolge proge, zdravniki ipd.) so poskušali pripraviti napitek Essens Keto v shakerju ali PET steklenici vnaprej in ga samo takrat pili, kar ni imelo negativnega vpliva na opravljanje dela. Če pijače ne morete pripraviti vnaprej ali kako drugače zagotoviti njene porabe, vam ne preostane drugega kot podaljšanje intervala na več kot 3 ure. To ne bo vplivalo na delovanje diete, vendar se lahko v dodanem času, ki traja več kot 3 ure, pojavi povečan občutek lakote.
Bolezen ščitnice je kontraindikacija za ESSENS KETO. Izjemo bi lahko naredil le lečeči zdravnik.
Da, med ESSENS KETO lahko vključite čaj brez sladkorja.
Enkratna prekinitev režima ne bo pokvarila celotne prehrane kot take. Toda v bistvu se zgodi, da se ketoza upočasni in mora ponovno okrevati 2-3 dni. Shujšali boste, vendar 2-3 dni ne boste izgubili toliko. Brez panike, razen če se izredno uprete skušnjavi. Skratka, nadaljujte po načrtu. Upoštevajte, da pogostejše kršitve vodijo v počasnejše zmanjšanje.
Ni nujno, da hodite v telovadnico, je pa v okviru zdravega načina življenja dobrodošla športna aktivnost, še posebej od 3. faze ESSENS Keto in po njeni zaključeni. Primeren je na primer običajen sprehod.
O tej situaciji se lahko posvetujete z našim ESSENS Keto garantom, Jiříjem Šusto, prek vodje poslovalnice. Lahko se obrnete tudi na svojega zdravnika.
Med ESSENS Keto so dovoljene vse vrste špargljev.
Standardno trajanje prve faze je 1 mesec (kot tudi trajanje druge in tretje faze). Skupno trajanje celotne diete je torej 3 mesece. V upravičenih posameznih primerih (npr. primeri izredno visoke prekomerne telesne teže) in po posvetovanju z zdravnikom lahko prvo fazo podaljšamo na 1,5 - 2 meseca.

Vendar se je treba zavedati, da je treba 2. in 3. fazo ustrezno podaljšati. Tako pri trajanju prve faze 2 meseca, 2. in 3. faze prav tako po 2 meseca, skupno obdobje diete pa je 6 mesecev, kar je kar velik časovni razmik za neizpolnjevanje vseh faz. 1. faze ni mogoče vzdrževati 2 meseca, naslednje faze pa samo 1. mesec, ker posledično obstaja tveganje za jo-jo učinek. 1. fazo lahko hranite 2 meseca, naslednjo fazo pa 2 meseca po posvetu z zdravnikom, vendar tega ne priporočamo. Stranke imajo odlične izkušnje s podaljšanjem vsake faze za 1 teden. To vam bo omogočilo dodatne 3 tedne diete brez posvetovanja in tveganja, da diete ne boste dokončali.
Da, te kapsule lahko jemljete tudi med uporabo zdravila ESSENS Keto.
Živila po količini in sestavi, kot so sestavljena, naj vas ne samo napolnijo, temveč oskrbijo telo s potrebnimi minerali, vitamini in elementi v sledovih, vzdržujejo ketozo in ščitijo mišično maso. Tega ni mogoče doseči s samo polovičnimi odmerki. Občutek "nasičenosti" (pa tudi občutek "lakote") se pri pretežkem telesu pogosto premakne in ne odraža resnične potrebe telesa po jesti ali ne. Zato vedno upoštevajte predpisan odmerek, ni ga mogoče zmanjšati – dieta ne bi delovala pravilno.
Da, lahko uporabite zobno pasto. Primerne so na primer zobne pastile ESSENS Aloe Vera.
ESSENS Keto je zasnovan za odrasle. Uporaba za osebe, mlajše od 18 let, je možna le po posvetovanju z zdravnikom.
Zabojniki so primerni na primer za potovanja. V njih lahko izmerite ustrezno količino šejka. Nato lahko kadarkoli čez dan pripravite svež napitek.
Priporočamo, da najprej izmerite natančno količino na kuhinjski tehtnici. Vendar pa lahko sčasoma ocenite natančen znesek.
Da, med Essens Keto lahko pijete nesladkane pijače Coca-Cola Zero. Vendar se prepričajte, da so v celoti ogljikovi hidrati (0-odstotna sestava ogljikovih hidratov je idealno vodilo). Telo med dieto ne dobi tistega spektra okusov, ki ga je bilo vajeno, zato lahko po okusu priporočimo le občasno uživanje Cole Zero ali podobnega napitka z ogljikovimi hidrati. Če vam je všeč, ga vzemite kot poslastico.
Po koncu diete sledi racionalna prehrana z veliko gibanja. Jasno je, da ima racionalna prehrana veliko večji vnos ogljikovih hidratov kot režim keto diete. Optimalno razmerje hranil v uravnoteženi prehrani je približno 55 % ogljikovih hidratov, 25 % maščob in 20 % beljakovin. To porazdelitev hranil je treba postopoma stopnjevati (približno 4-6 tednov po koncu diete) in zlasti ogljikove hidrate postopoma uvajati v redno prehrano. Ne pozabite razdeliti svojega dnevnega obroka na 5 obrokov, in če vam primanjkuje časa, discipline ali ste pod stresom, vaša prehrana ni idealna, namesto enega običajnega obroka vključite eno porcijo ESSENS Keto, kar bo vaše telo cenilo in delovalo brez restrikcije.
Izdelki so pripravljeni tako, da en odmerek ustreza eni polni merilni skodelici. Ker ima vsaka zmes drugačno konsistenco, enkrat to ustreza vrednosti 27 g, drugič 38 g. Zadostne porcije v pakiranju so zagotovljene, če se upošteva priporočeni odmerek.
Glede na informacije, ki so jih dosegli člani ESSENS, so bili ti poskusi narejeni in so bili uspešni. Vsekakor priporočamo poskus.
Ne pozabite, da če izgubite majhno količino kilogramov, mora biti dieta strožja, začeti s fazo 2 ni optimalno. V vašem primeru (5 kg) priporočam, da začnete s prvo fazo in jo držite le 2 tedna, nato pa preidete na 2. fazo 2 tedna in 3. fazo 2 tedna.
Priporočena vrednost je skupno največ 25 gramov ogljikovih hidratov. Ogljikove hidrate vsebuje tudi zelenjava, ki jo jeste z obroki ESSENS. Torej v prvi fazi ne zaužijete dodatnih ogljikovih hidratov.
V prvi fazi se držite samo Essens Keto in zelenjave, vsaka običajna hrana bo ustavila ali upočasnila ketozo.
Jogurt ima približno 2-krat več ogljikovih hidratov kot maščobna/polnomastna skuta. Toda v izjemnih primerih (maks. enkrat na teden), če niste imeli časa kupiti na primer 150 g skute, lahko uporabimo tudi 150 g jogurta, to ne bo vplivalo na prehrano. To je boljša možnost kot preskakovanje obroka.
Ena od glavnih nalog ESSENS Keto je zagotoviti, da so beljakovine v telesu stalno na voljo in zaščititi mišično maso skozi celoten dnevni cikel. Enakomerna prebava beljakovin zagotavlja njihovo uravnoteženo mešanico, tako da so na voljo skozi celotno ketozo. Za popolno delovanje celotne mešanice ESSENS Keto uporablja prednosti obeh vrst beljakovin, tako rastlinskega kot živalskega izvora.
Test služi le kot vodilo. Uporablja se za določanje samih ketonskih teles, ne celotnega kompleksnega procesa izgorevanja maščobnega tkiva kot takega (tudi če so povezana). Raje ga uporabljamo kot pomožni indikator, če prehrana nekako poteka tako, kot mora. Izguba 8 kg je sama po sebi dokaz, da vse deluje kot mora in le ketonska telesa se v urinu ne pokažejo toliko.
Da bi se izognili pridobivanju teže, je najpomembnejše, da opravite vse 3 stopnje, to je res ključna stvar. In potem se izogibajte načinu življenja in prehrani, ki sta privedla do pridobivanja kilogramov.
SPLOŠNI POGOJI IN PRAVILA ZASEBNOSTI IN PIŠKOTKOV

Na tem spletnem mestu se uporabljajo piškotki, ki zagotavljajo učinkovito uporabniško izkušnjo in olajšajo brskanje po teh straneh.

Več o piškotkih
Sprejmi vse

Nujni piškotki

Nujni piškotki zagotavljajo osnovne funkcije spletnega mesta, kot sta navigacija po straneh in dostop do varnih delov spletnega mesta. Brez teh piškotkov spletna mesta ne morejo pravilno delovati.


Analitični piškotki

Analitični piškotki se uporabljajo za beleženje prometa na spletnem mestu, da lahko upravljavec bolje razume obnašanje obiskovalcev.


Marketinški piškotki

Marketinški piškotki spremljajo aktivnost uporabnikov na spletnih mestih. Namen je prikaz relevantnega in zanimivega oglaševanja, prilagojenega obiskovalcu, in s tem učinkovitejše oglaševanje operaterjev in tretjih oglaševalcev.


Potrdi moje izbire