Analiza mikrobioma kože - ESSENS Le Caractère

Nadaljevanje individualizirane mikrobiomske kozmetike je popolnoma revolucionarno. Na podlagi analize mikrobioma kože lahko oblikujemo po meri prilagojeno probiotično sestavo kozmetične kreme, ki bo poskrbela za učinkovito nego kožnega `mikrobnega sveta`.
Personalizirana mikrobiom kozmetika je popolnoma prilagojena vsaki osebi. Vsebuje `koktajl` probiotičnih bakterij, ki je oblikovan glede na stanje in stanje mikrobioma kože za vsako stranko, popolnoma individualno. Personalizirana (=individualizirana) mikrobiomska kozmetika torej dopolnjuje manjkajoče probiotične mikroorganizme in tako prispeva k ohranjanju mladostnega in zdravega videza kože. Blagodejni učinek izbranih probiotikov je podkrepljen z drugimi visokokakovostnimi sestavinami (hladno stiskana olja, naravni izvlečki), ki so osnova kreme.
 
Na podlagi kupljenega seta za vzorčenje vam bomo izvedli popolnoma edinstveno analizo mikrobioma vaše kože. Na podlagi laboratorijskih izvidov bomo izdelali 3-mesečno kuro individualizirane kozmetike za kožo, ki vam bo pomagala upočasniti staranje, poskrbela za njeno regeneracijo in pomagala pri težavah s kožo.

Kako deluje?

 

Kako delati s kompletom za vzorčenje

 

 
 
 

Kožni mikrobiom


 

Naj se zdi še tako neverjetno, koža je največji organ v človeškem telesu in je sestavljena iz treh plasti: povrhnjice, dermisa in podkožja. Površina kože je približno 2 m2 in njena glavna naloga, skupaj z mikroorganizmi, ki se tam nahajajo, je zaščita našega telesa pred negativnimi vplivi zunanjega okolja. To so predvsem podnebne spremembe, vplivi kemikalij, bakterij, virusov, gliv ali sončnega UV sevanja. Kožni mikrobiom ima poleg zaščitne funkcije tudi termoregulacijsko, imunološko, presnovno in sekretorno funkcijo.
Mikrobna populacija kože, tako imenovani kožni mikrobiom, je nujno potreben za zdravje kože, njeno elastičnost, čvrstost in mladosten videz.
Kožni mikrobiom je skupno ime za vse mikroorganizme (ali njihove gene), ki se nahajajo na koži. Za vsako osebo je popolnoma edinstvena. Posledično ima vsak od nas edinstveno mikrobno sestavo. Kožni mikrobiom predstavlja drugo največjo populacijo bakterij in drugih mikroorganizmov za črevesnim mikrobiomom. Gostota bakterijske populacije kože je več kot milijon bakterij na 1 cm2. Ključni in prevladujoči bakterijski rodovi vključujejo Cutibacterium (prej Propionibacterium), Staphylococcus in Streptococcus, ki prav tako določajo zdravje in stanje kože.

Analiza mikrobioma kože

Članska cena 74,40 EUR
Priporočena maloprodajna cena 88,40 EUR
Točke 0
CashBack 00,00 EUR
Pravilna mikrobna sestava kože skupaj z zadostnimi hranilnimi snovmi in optimalno navlaženostjo ustvarja primarno zaščitno pregrado, ki ščiti kožo pred delovanjem nevarnih patogenov. Napad patogenov, zlasti sovražnih bakterij, nato povzroči dermalne težave, kot so akne, ekcemi in dermatitis. Poleg tega pride do sušenja ali prezgodnjega staranja kože. Vendar ima zapostavljen mikrobiom kože posledice za druga področja zdravja ljudi. To niso le kožne bolezni, kot so akne, atopijski dermatitis, ekcemi, luskavica, temveč tudi na primer vnetje medvretenčnih ploščic ali fibroza dojk pri ženskah z vsadki. Najnovejše znanstvene študije kažejo tudi na možnost povezave med mikrobiomom kože in izpadanjem las (alopecija).
 

Zdrav kožni mikrobiom ohranja naravno elastičnost in navlaženost kože. Temeljno prispeva k ohranjanju optimalnega pH kože in njenemu mladostnemu videzu. Koži prijazne bakterije obnavljajo zaščitno bariero kože, vzdržujejo ustrezno odpornost kože in preprečujejo razmnoževanje patogenih bakterij, ki lahko povzročijo vnetja, poškodbe in pospešeno staranje kože, vključno z izgubo elastičnosti. Uravnotežen kožni mikrobiom deluje proti staranju kože.

 

Imunski sistem kože


 

Kožni imunski sistem je po organizaciji in pomenu podoben črevesnemu imunskemu sistemu. Ustrezno delovanje kožne imunosti je v osnovi odvisno od kožnega mikrobioma, ki omogoča ravnovesje med protivnetnim in provnetnim sistemom. Povečana aktivnost protivnetnih snovi povzroča kožne bolezni, kot so luskavica, atopijski ekcem ali kontaktni dermatitis.
Analiza kožnega mikrobioma in njen ciljni vpliv predstavlja najsodobnejši in popolnoma edinstven pristop pri negi kože na najvišjem nivoju.

 

Katere bakterije iz mikrobioma kože spremljamo


 

Osredotočamo se na bakterije, za katere je dokazano, da so povezane s stanjem kože. Pri njihovi analizi lahko zaznamo nagnjenost k nekaterim dermalnim težavam ali povezavo z obstoječimi kožnimi težavami.

 

Staphylococcus epidermidis – ta koži prijazna bakterija ima sposobnost stimulacije dermalnih celic, da proizvajajo protimikrobne peptide (npr. β-defenzine proti S. aureusu). Zahvaljujoč temu ohranja ravnovesje mikrobioma kože. Nekateri metaboliti te bakterije zavirajo nenadzorovane vnetne reakcije in pozitivno vplivajo na celjenje ran.
Cutibacterium acnes (prej znan kot Propionibacterium acnes) – to je bakterija, ki tvori naravni del mikrobioma kože. Če pa se njegova populacija nenadzorovano poveča, se poveča tudi tveganje za akne in kožne lezije. Ta bakterija proizvaja proteaze (sproščajo aminokisline iz kožnih beljakovin) in lipaze (razgrajujejo lipide sebuma). Cutibacterium acnes se nahaja na predelih, bogatih s sebumom, kot so lasišče, obraz, prsi in hrbet. Količina C. acnes se spreminja s starostjo. Na koži otrok ga najdemo redko, v mladostništvu in zrelosti pa se njegova zastopanost poveča in po 50. letu ponovno upade.
Staphylococcus aureus – ta bakterija je dejavnik tveganja za našo kožo. Vsakršno oslabelost kože izkoristi sebi v prid in lahko sproži vnetne procese. Povečano število S. aureus je povezano z večjim tveganjem ne le za akne, ampak predvsem za atopijski dermatitis in ekcematozna stanja. Nekatere vrste S. aureus lahko močno poškodujejo kožo, jo utrudijo in pospešijo njeno staranje.

 

Analiza mikrobioma kože


 
Analiza kožnega mikrobioma je popolnoma nov, edinstven pristop k analizi stanja kože in ciljanemu vplivanju nanjo s skrbno izbranimi probiotiki, ki jih vnesemo v kozmetične izdelke. Gre za edinstven pristop, ki prinaša popolno revolucijo v negi kože. Analiza temelji na uporabi najsodobnejših molekularno-bioloških metod. Zahvaljujoč temu je mogoče zelo natančno analizirati zastopanost ključnih kožnih mikroorganizmov, ki igrajo temeljno vlogo pri ohranjanju zdrave, hidrirane in prožne kože.
Nadaljevanje individualizirane mikrobiomske kozmetike je popolnoma revolucionarno. Na podlagi analize mikrobioma kože lahko oblikujemo po meri prilagojeno probiotično sestavo kozmetične kreme, ki bo poskrbela za učinkovito nego kožnega `mikrobnega sveta`.
Personalizirana mikrobiom kozmetika je popolnoma prilagojena vsaki osebi. Vsebuje `koktajl` probiotičnih bakterij, ki je oblikovan glede na stanje in stanje mikrobioma kože za vsako stranko, popolnoma individualno. Personalizirana (=individualizirana) mikrobiomska kozmetika torej dopolnjuje manjkajoče probiotične mikroorganizme in tako prispeva k ohranjanju mladostnega in zdravega videza kože. Blagodejni učinek izbranih probiotikov je podkrepljen z drugimi visokokakovostnimi sestavinami (hladno stiskana olja, naravni izvlečki), ki so osnova kreme.
 
 

Koraki »Kako vzeti vzorec kožnega mikrobioma« so zelo preprosti. Navodila najdete v razdelku za prijavo te spletne aplikacije.
Rezultat analize mikrobioma kože boste prejeli v 4 tednih od datuma dostave vzorca v naš laboratorij. Če se odločite za TOP nego kože s personalizirano mikrobiomsko kozmetiko s probiotiki, je potrebno v aplikaciji izpolniti tudi poseben vprašalnik, ki pomaga izbrati najprimernejšo kozmetično osnovo in hkrati omogoča obogatitev kozmetike ne le s sevi, ki manjkajo v mikrobiomu, temveč tudi s sevi, ki testirano rešujejo omenjene težave.


Kako poteka postopek nakupa ESSENS Le Caractère?

Več informacij

1. Nakup izdelka

ESSENS Le Caractere izdelki:

  1. Analiza mikrobioma kože
  2. Končni izdelek (4 x 50 ml kreme – 3 mesečna intenzivna kura)

Opomba: Na začetku celotnega postopka je mogoče kupiti samo analizo mikrobioma kože. Končno poročilo (Analizo) našega pooblaščenega laboratorija boste prejeli po elektronski pošti, najdete pa ga tudi v prijavnem delu spletne aplikacije. Hkrati boste na mail prejeli navodila za plačilo končnega izdelka (3-mesečna intenzivna kura). Vse najdete tudi v spletni aplikaciji.
Vse se začne s kompletom za vzorčenje.


2. Vzorčni komplet
Prvi izdelek, ki ga prejmete po nakupu analize mikrobioma kože, je komplet za vzorčenje. Vsebuje:
  1. Paličica za vzorčenje
  2. Kartica s kodo QR in edinstven dostop do spletnega dela Le Caractère
  3. Kuverta za pošiljanje vzorca

3. Kako delati s kompletom za vzorčenje
  1. Skenirajte kodo QR s kartice ali vnesite URL s kartice.
  2. Prijavite se v razdelek Prijava z dostopno kodo na kartici.
  3. Razdelek za prijavo vas bo vodil skozi celoten postopek.

* Izpolnite vprašalnik.

* Vzemite vzorec (sledite korakom v videu). POZOR! Vzorec je treba vzeti zjutraj, pred umivanjem obraza ali nanosom ličil.

* Vzorec zapakirajte v priloženo kuverto in pošljite na naslov naveden na kuverti

(Stroški pošiljanja bodo povrnjeni v vašo e-denarnico, ko nam boste s pošte predložili potrdilo o stroških pošiljanja.)

4. Analiza mikrobioma kože

Ko vzorec prejmemo v naš laboratorij, boste obveščeni po e-pošti na vaš e-naslov, ki ste ga navedli v vprašalniku.
Prav tako lahko preverite, ali je laboratorij prejel vaš vzorec, tako da obiščete razdelek Prijava.
Laboratorij bo opravil analizo.
Končno poročilo (Analizo) boste prejeli po e-pošti, lahko pa si ga ogledate tudi tako, da se prijavite v rubriko Prijava na spletni strani Le Caractère.
Nato vas bomo po elektronski pošti kontaktirali z navodili za nakup končnega izdelka. Ponovno, vse lahko preverite in vidite ob prijavi v spletno rubriko.


5. Priprava in izdelava končnega izdelka

Pomembno je omeniti, da lahko traja do 30 dni od prejema vašega vzorca, preden pošljete končni izdelek.
Priprava in odprema končnega izdelka se izvede le, če je končni izdelek v celoti plačan.


6. Končni izdelek je odposlan na vaš dom

Obveščeni boste po e-pošti in s posodobitvijo dela prijave v spletnem razdelku Le Caractere.
Stroške pošiljanja končnega izdelka na vaš naslov v celoti krije naše podjetje, zato je za vas brezplačna.


Naknadna nega

Nekaj dni pred koncem 3-mesečne intenzivne kure boste lahko kupili analizo kožnega mikrobioma in si ogledali rezultate izboljšanja vaše kože.


Končni izdelek (4x 50ml kreme)

Članska cena 568,60 EUR
Priporočena maloprodajna cena 726,60 EUR
Točke 400
CashBack 107,10 EUR

FAQ

Več

1. Ali lahko naročim vse izdelke hkrati?

V prvi fazi morate kupiti analizo mikrobioma kože. Takoj, ko prejmete rezultate analize iz laboratorija, bo možen nakup individualizirane kozmetike za kožo, ustvarjene v celoti za vas.

2. Je ta kozmetika primerna za vse?

Da, to je kozmetika, razvita za vsako osebo. Je individualen in zato primeren za vsakogar, ne glede na spol in starost.

3. Izgubil sem dostop do razdelka za prijavo v ESSENS Le Caractère

Samo pokličite svojo domačo poslovalnico in na vaš elektronski naslov, ki ste ga izpolnili v vprašalniku, vam bomo poslali novo dostopno kodo.

4. Kdo plača stroške pošiljanja končnega izdelka stranki?

Stroške, povezane s pristojbino za pošiljanje končnih izdelkov na vaš dom, bo kril ESSENS.

5. Ali ima lahko tudi neregistrirana stranka ESSENS dostop do prijavljenega dela spletne aplikacije?

Da. Vsakdo, ki je kupil (ali prejel od nekoga) set za vzorčenje, ima dostop.

6. Ali lahko za plačilo izdelkov uporabim provizijo ali vračilo denarja?

Če je stranka registriran član kluba ESSENS, potem je seveda možno plačilo s provizijo ali Cashbackom.

 
 
SPLOŠNI POGOJI IN PRAVILA ZASEBNOSTI IN PIŠKOTKOV

Na tem spletnem mestu se uporabljajo piškotki, ki zagotavljajo učinkovito uporabniško izkušnjo in olajšajo brskanje po teh straneh.

Več o piškotkih
Sprejmi vse

Nujni piškotki

Nujni piškotki zagotavljajo osnovne funkcije spletnega mesta, kot sta navigacija po straneh in dostop do varnih delov spletnega mesta. Brez teh piškotkov spletna mesta ne morejo pravilno delovati.


Analitični piškotki

Analitični piškotki se uporabljajo za beleženje prometa na spletnem mestu, da lahko upravljavec bolje razume obnašanje obiskovalcev.


Marketinški piškotki

Marketinški piškotki spremljajo aktivnost uporabnikov na spletnih mestih. Namen je prikaz relevantnega in zanimivega oglaševanja, prilagojenega obiskovalcu, in s tem učinkovitejše oglaševanje operaterjev in tretjih oglaševalcev.


Potrdi moje izbire