Essential Oil Thyme - Eterično olje timijan

18,30 €

Vsebina 10 ml


Na voljo: Na zalogi

Kategorije: Slow Living

424

Essential Oil Thyme - Eterično olje timijan

100% naravno eterično olje se uporablja za izboljšanje splošnega stanja telesa in duše. Timijan je dobro znan antioksidant, deluje čistilno. Podpira splošno dobro počutje organizma.

Uporaba: Primerno za izparilnike in razpršilnike eteričnih olj ter tudi za inhalacije. Lahko se nanese neposredno na kožo, vmasira v stopala ali prsni koš za lajšanje prehlada in kašlja.

Opozorilo: Ni namenjen zaužitju. Ko ga nanesete na kožo, ga uporabite v zelo majhnih odmerkih (1–2 kapljici), občutljive osebe lahko razredčijo z drugim nosilnim oljem, na primer s kokosovim. Volumen: 10 ml

Kaj so eterična olja? Eterična olja so visoko koncentrirane, hlapne aromatične snovi, ki jih dobimo iz različnih delov rastlin. Najdemo jih v listih, koreninah, cvetovih, semenih in lubju. Rastlinam dodajo aromo, jih varujejo pred nevarnostmi, pomagajo jim celo pri opraševanju in so zelo bogate z različnimi aktivnimi in zdravilnimi snovmi.

Kako delujejo eterična olja? Koristi eteričnih olj izvirajo iz rastlinske kemije in če so te naravne kemikalije pravilno destilirane ali ekstrahirane, jih lahko uporabimo za fizično, duševno in čustveno pomoč v vsakdanjem življenju.

Čarobnost aromaterapije: Aromaterapija je vrsta alternativne medicine in dobesedno pomeni "zdravljenje z vonjem", najpogosteje z eteričnimi olji. Dišeče sestavine krepijo ravnovesje in harmonijo organizma ter vodijo k izboljšanju celotnega stanja organizma, torej telesa, duše in duha.

Kako uporabljati eterična olja?

Inhalacija: Majhne količine olj lahko kapnete v aromatske izparilnike in razpršilnike. Uživali boste v vonju vašega doma in ustvarili prijetno razpoloženje v skladu s specifikacijami vsakega posameznega olja. Primerno za izparilnike in razpršilnike eteričnih olj ali na vzglavnikih pred spanjem.

Masaža: Z vmasiranjem olj v kožo boste dosegli prijeten občutek sprostitve, zahvaljujoč prednostim specifičnih olj pa lahko v celoti uživate v moči teh 100% naravnih olj. Primerna je za masažo stopal, sprostitev območja vratu in mišic, vmasiranje v templje ali pa se lahko uporablja s povojem s stiskanjem. Kozmetika: Olje zmešajte s svojo najljubšo kremo za kožo ali telo (zadostuje 1-2 kapljici, vendar priporočamo, da najprej preizkusite na manjšem vzorcu).

Kopel: Dodajte 3-5 kapljic v kopel ali jo razpršite na steno tuša in uživajte v aromi, ki jo ustvarja vodna para.

Proizvajalec: ESSENS EUROPE SE, Zaoralova 3045 / 1e, 628 00 Brno

    Ingredients (INCI): Thymus Zygis (Thyme) Oil.